Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с разхода на В40 1.9тди
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Привет колеги,много ще се радвам ако дадете някъв съвет относно моя проблем,а той е следния-в последно време колата ми увеличи разхода в момента гори около 8,преди ми гореше около 6-6.5,според мен си върви нормално,не знам какво и стана.Сутрин като я запаля ми държи около 900 оборота,а като поработи вместо да ги свали ги качва на почти 1000,не знам дали е от това,но тоя разход ме притеснява!!!Предварително благодаря за компетентните мненияSmile
никой ли няма да помогне?
Колега, с бензин и газ съм и предпочитам да си мълча за дизела, но като няма кой друг :roll:
Разхода по думите ти не е скочил чак драстично, това ме навежда на мисълта за филтри. Ако си ги сменял скоро това не е гаранция, че всичко най-вече с горивния е наред. През зимата в нафтата/а и не само в нея/ слагат какви ли не гадости Confusedhock: . Това с оборотите е малко по-обезпокоително, но е възможно да се дължи отново на "прекрасната" нафта продавана по бензиностанциите на милата ни Родина.
Това е от мен, ако някой има други идеи, нека ги сподели.
Май не е от нафтата това.И на мен като запаля ми държи по ниски обороти,после ги вдига към 1000 и бяга като откачена,а след това стават нормални-към 800 и нещо ,но върви по малко.Има някаква тънкост ама не знам каква.Поне си пали и върви,а разхода е точно като по книга-6,5 на дълго-7,5-8 градско.Работата е за специалист,но съм се отказал да се занимавам сериозно в момента.Нека се има в предвид,че колата е пред планово обслужване за масла и филтри и не съм бутал нищо по дюзи,помпа и т.н. освен да покарам с една добавка за почистване,от която съм доволен.Също така съм забелязал че явно не ми работи обогатителя за студен двигател-като подръпна жилото ръчно оборотите си се вдигат,а инъче не.
Не знам какво и е на колатаSadно онзи ден забелязах при по-обстоен преглед че гумената тапичка на излишната нафта е скъсана,а от там ми казаха че може да се губи доста нафта,сега ще видим дали ще се нормализираSmileутре ще ходя до Русе(студент съм там)и ще видим резултата,а за обогатителя си трябва май майстор да я видиSmile
Интересна работа-последно налях нафта от Лукойл и дали от нея или от топлото време, но разхода ми падна от 7,5-8 на 6-6,5 градско.Още малко и ако я опна на дълго ще почне да пълни резервоара.. Big Grin Колега дето щеше да си проверяваш играенето на оборотите има ли развитие по въпроса?
Здравейте колеги!Разхода се влияе значително от въздушния филтър.Слагайте оригинални въздушни филтри и разхода ще е в норма.Тези коли не могат да се карат с ментаци.
Какво ще рече "оригинален". Трябва да си го купим от МП ли?
точно така.С такъв филтри караш 15 000 без проблеми, докато другите ако случиш на добър можеш да караш не повече от 10 000км.Разликата в парите не е голяма.
Каква е цената горе-долу. знаеш ли?
Pages: 1 2