Волво Клуб - България

Full Version: Ел. стъкла питане.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Значи от известно време не ми работеше десния заден прозорец и днес отказа и левия не можах да го вдигна,след прилагане на едновременно сила за вдигане и натискане на копчето се вдигна и реших че може и другия да тръгне просто де е затормозен нещо,и натискам копчето с длан бутам на долу и тръгна.Аз силно зарадван от този успех го раздвижих малко на горе на долу и пак отказа и сега вече никак не мога да го вдигна.И питането е следното кое е по вероятно машинката да е дала фира,но защо едновременно и на двата задни прозореца или е по вероятно да е модула за вдигане на прозорците дето ми го сложиха с алармата :?:
Според мен е по-вероятно е моторчетата да са причината или по-точно - четки и/или и зацапани колектори на моторчетата... не дават добър контакт и като бутнеш процореца, ти по механичен път се опитваш да завъртиш моторчето, тогава някъде се наместят и направят контакт та проработи моторчето. Поне така си го обяснявам аз ...
Иначе няма логика да е в модула за вдигане и сваляне, защото на него няма как по механичен път, чрез бутане на прозореца да му повлияеш и той да тръгне, освен ако има лоша връзка някъде, но пък и на двата едновременно е малко вероятно...
Колега, ако не ти е работел единият прозорец известно време вероятността да се разволи и вторият след известно време си е реална.
Отностно модула за вдигане на прозорците той изключва по голям ток на машинките с други думи ако те заяждат, то той им спира захранването преди прозореца да е мръднал. Така ги предпазва от изгаряне, а освен това трябва да има и допълнителен предпазител във веригата на тоя модул и след твоята интервенция е възможно същия да е изгорял, и за това да неискат да мръднат вече.
Моя съвет е ходи при алармаджиите които са слагали алармата и те ще ти кажат в кое точно е проблема.
Имаш ли второ копче,има в предвид че има по едно на вратата и отделно на централната конзола до шофьора,идеята ми е да провериш дали не е от копчето защото аз имах такъв проблем,копчето на вратата неработеше и съответно след разглабяне и почистване на клемите се оправи.
При мен беше същият проблем в бутона на вратата , свалих го почистих го натегнах му малко пластинката че не даваше добър контакт и всичко се оправи. Та не е лошо първо да погледнеш бутоните включително и на централната конзола. ::beer::
Пробвах и с бутона от централната конзола и с тоя на вратата,при натискане на копчето само надоло се чува че моторчето тръгва но няма каде повече на доло а при опит за вдигане нищо не става.Иначе го вдигнах прозореца ръчно четките са префектни нямам идея какво е .
Това ми прилича като на замърсени контакти на прекъсвачите в централната конзола. Имай впредвид че ако има проблем с централната конзола (абе колко е централна като е на вратата е отделен въпрос) та ако има проблем там и бутона на вратата няма да работи, защото са така направени че ако едновременно се натискат бутоните от централната конзола и от някоя врата се изпълнява това дето ти си натиснал (или нищо не се изпълнява).
Само не можах да разбера дали си разтворил бутоните. От твоя последен коментар виждам че напрежение до бутона има и на едната страна той сработва а на другата не , което ме навежда на мисълта че на другата страна бутона не дава контакт. Ако искаш да се увериш дали е от него вземи бутон от някоя от предните врати ( работещ ) замести го с този който не работи и ще видиш дали има ефект Smile ::beer::
Ми ще пробвм не е лоша идеята но в ден който не вали ,защото ръчното вдигане е голямо приключемие :? А относно бутона не мога да рискувам да си свая прозореца че после вдигането ми е 2 часа със асистенция от още един човек.
Като писах за моя бутон на задната врата забравих да спомена че само смъкваше без да дига.
Pages: 1 2 3