Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с АБС.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, от време на време лампата на абс-а светва и гасне, прави го когато си поиска. Светва за 1минута или по малко и изгасва. Иначе абс-а работи нормално. Какъв може да е проблема. Колата е 460 95година.
Направи проверка с тестера, след което за начало изтрий натрупаните грешки и гледай дали отново ще даде проблем. Начинът на работа с тестера, респективно изтриването на грешки потърси във форума; мисля че колегата Shubert беше дал обстойни пояснения.
По принцип, при неравности по терена (или неравномерно въртене на колелата) ABS-а се изключва, `щото може да стане фал при опит за спиране (трябва си ESP). С други думи: проблем май нямаш?! 8)

Виж, ако ти го прави произволно и на хубав път, значи има някакъв проблем, ама дистанционно няма как да се установи - може да е просто зацапване на датчик, или проблем в окабеляването, или др. Първата стъпка ти е да си направиш самодиагностика, както ти препоръчва и колегата kiro - хем безплатно, хем лесно & бързо! След това ще можеш да си прецениш имаш ли проблем, какъв е и в какъв сервиз да ходиш! Само да споделя, че много от набедените за "майстори" твърдят, че при демонтаж задните датчици се чупят - избягвай такива специалисти...
Благодаря за отговорите, изчистих датчиците проблема се оправи за два дена и после пак се появи. Дава ми грешки преден ляв/десен датчик и отворена верига.

Помагайте, че щях да се ударя заради това отказване когато си иска на абс-а. : Big Grin
Помагайте че е кофти когато не можеш да разчиташ на АБС-а и стават рискови непридвидени ситуаций, когато разчиташ на АБС, а той точно в този момент не работи. :minigun:
Хи-хи... ти пък все едно цял живот си карал с ABS !?...

Колега, и аз съм в същото положение, но няма как да си помогнем, освен да идем на сервиз в: а) Мото Пфое - 55 лв./час; б) ЮВЕ на Симеоновско - спорен имидж, също са скъпчии; в) "клубния" сервиз - най-добрият вариант! 8)
Нека не забравяме, че при липса на ABS и евентуално аварийно спиране блокират най-вече предните колела и тогава става страшно.Може да блокира и волана и колата върви накъдето си иска/обикновено само направо :evil: / и човек трябва да се моли да не му се случи това в или преди завой. Имал съм такъв случай/за радост не с волво :wink: / и споделям, че ужаса от безпомощността е голям.
100YO, няма спор, че с ABS е по-добре. Но когато го няма, просто трябва да се придържаме към основните правила за безопасно спиране... Поправката му е свързана повече с парите, отколкото с безусловната му неоходимост!
watcher Wrote:Хи-хи... ти пък все едно цял живот си карал с ABS !?...

Точно това е проблема, че това е първата кола която карам и тя е с ABS и съм свикнал Big Grin