Волво Клуб - България

Full Version: Гаснене при студен старт
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Напоследък зачести един обезпокоителен проблем. Когато тръгвам сутрин и колата е студена след около 3-4 минути изгасва и трябва да изключа от контакт и да запаля отново. И това го прави само веднъж, само при студен двигател. През деня ако я оставя някъде, паркирам, спирам, тръгвам няма проблем. Преди пак се случваше, но не винаги угасваше - придърпа някой път, някой път гасне, ако съм дал газ в момента - не гасне и продължавам. Обаче сега изгасва винаги. 3-4 мин - точно като по часовник. И то (по закона на Мърфи) се случва винаги на средата на най-натовареното кръстовище до нас - за радост на всички които са след мен, а аз да се шашкам как да я запаля по-бързо Smile .

Колата е Volvo 440 GLT Injection, '91-ва година, газ/бензин, но без значение на какво е и на двете го прави.

На някой да му се е случвало? Някой да се сеща за възможна причина, насоки за търсене на проблема, решение на проблема Smile ?

Благодаря на всички ви и приятен ден !
Моторче за празен ход.
Не, определено не е от него. Отделно си имах проблеми с моторчето за празен ход и затова много добре знам как работи. Това не става при празен ход. Случва се както си карам, крака ми е на педала за газта. Просто изведнъж изключва. Нещо свързано с електрониката е - компютъра изключва инжекторите или всъщност по-точно изключва подаването на искра, запалителната система, нещо такова. Но не знам каква е причината.
Бобина?
няма ли тази кола един датчик за температура на гофрирания маркуч,преди дросела?
За кокок0: Какво за бобината, как може да причини тя такива симптоми?

За terorist: Има такъв датчик, но също както писах преди малко - как той се намесва в играта и причинява такъв проблем? Какво да го направя, да го сменя ли?