Волво Клуб - България

Full Version: Табло на С/В40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Извинявам се за може би до някаде глупавия въпрос, но съм хвърлил око на С/В40 и искам да попитам за таблото му, главно каква е разликата между това на снимка 11
[attachment=7721]
както и закакво е този бутон 3 на снимка 12.А възможно ли е колата да има термотроник, а да няма бутон 4 на снимка 12.
[attachment=7720]

Търсих но нищо на намерих кое за какво е по таблото на колата.Ще съм благодарен да споделите своите знание кое за какво е.
Поздрави
Значи това на снимка 1 е трипкомпютър, изчислява колко км можеш да изминеш с остатъка от горивото. На другото лявата е стрелка, която показва колко литра има в резервоара, а дясната е за температурата на двигателя.На снимка 12 двете вертикални копчета лявото е за заключване на всички врати, което задейства всички бутончета до прозорците на всяка една от вратите, а дясното само на задните врати, които после децата по никакъв начин не могат да отворят по време на път. А отдясно , това е инфоцентър- въртиш копчето и ти показва различни неща, като като температура на въздуха отвън, разход и още 1-2 неща. Принципно май е възможно да имаш индикатор за температурата, но да нямаш инфоцентър.
А ако не е с този бутон 4 има ли пак възможност да ти показва разход, температура отвън и такива работи като при този с бутона и при електронния дисплей, защото много се чудя кое ще е по добрия вариант между електронния дисплей за показанията на горивото и др. и този бутон за превключването.
Без него няма как да стане. От този бутон става превключването между различните показания на борд компютъра. Таблото с електронния дисплей за горивото и температурата върви в комплект с този бутон.
Имам и въпрос за климатроника.Не трябва ли да има дисплей да ти изписва каква е температурата, за разлика от климатика.
lyubo Wrote:Имам и въпрос за климатроника.Не трябва ли да има дисплей да ти изписва каква е температурата, за разлика от климатика.
тц.
Разликата от климатика ще я видиш по изписаните градуси на "врътките". Климатика е само с червена и синя ивица, а ...троника е с градуси. Ако е двузонов и на двете "врътки" Smile Не е като аудитата.
Благодаря ви за отговорите.
Админа може да трие или заключва темата.
Пиша в тази тема, защото макар и косвено въпросът ми се отнася за таблото на С40!
Така.

Имам С40 1997г., но книжката за колата ми е на италиански.
Интересува ме много- какво означават означенията на бордовия компютър.

1.Рендж- ясно- оставащия обсег километри с наличното в резервоара горриво, при съответна скорост на кормуване.
2.Енджин- пак ми е ясно- двигател- температура.
4.Температура на маслото- ясно.
5.Температура на околната среда- и това ми е ясно.

Неясни са ми трите отделения в ляво на бордовия компютър.Явно са за разхода на гориво - най-странното е ,че на едното отсече пише постоянно 13,7 л/100 км.
, а на другото се променя в зависимост от моята скорост.
Просто не ми е ясно това.
Колега значи това което ти се променя е моментния разход.За това като натиснеш педала или го отпуснеш се променят стойностите.Този разход който ти го показва постоянно е средния разход Литри/на 100 километра.Третото е средната скорост с която си се движил Big Grin
Успех с разучаването на другите новости на колата.
П.П.Аз имам така от година и половина и от време на време намирам по-нещо кото не съм знаел,че го има Big Grin
raceteam Wrote:Колега значи това което ти се променя е моментния разход.За това като натиснеш педала или го отпуснеш се променят стойностите.Този разход който ти го показва постоянно е средния разход Литри/на 100 километра.Третото е средната скорост с която си се движил Big Grin
Успех с разучаването на другите новости на колата.
П.П.Аз имам така от година и половина и от време на време намирам по-нещо кото не съм знаел,че го има Big Grin

Благодаря мнвого.
Все пак съм леко неприятно изненадам от това , което ми изписва за горивото с 65 литра ми дава 510 км..................... :roll: :| :|
Pages: 1 2