Волво Клуб - България

Full Version: Автоаптечка
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Току-що прочетох изискванията за автоаптечка и се чудя да се смея ли или да плача.
Ето и списъка:
1/ Есмарх 5см/1м - 1 бр.
2/ марлен бинт 5 см/5 см - 2 бр.
3/ марлен бинт 8см/5см - 2 бр.
4/ марлен бинт 10см/5см - 2 бр.
5/ медицински памук 25 гр - 1 бр.
6/ стерилни марли 10/10см - 4 бр.
7/ стерилна марля 40/60 см - 1 бр.
8/ пластир за рани 3/6см*4 бр- 2 опаковки
9/ адхезивен пластир за прикрепване на превръзки 2,5см/2,5м - 1бр.
10/ триъгълна кърпа 96см/96см/136см - 2 бр.
11/ стерилни ръкавици , голям размер - 2 чифта
12/ дезинфекционен разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция ня ръце и повърхности - 200 мл
13/ безопасни игли - 6 бр.
14/ ножица с тъпи върхове - 1 бр.
15/ апарат за обдишване ( амбу ) - 1 бр.

Ще трябва да си махна метановите бутилки от багажника, за да мога да събера аптечката.
Абе Краси, то както е тръгнало ще искаш и една засукана мед.сестра да ти помага при използването на аптечката/не дай Боже/. Ако го уредиш това, пиши една и за мен :wink: Big Grin .
Не гледай аптечката, ами идвай по-редовно на срещите, че ще се забравим :wink: Big Grin .Поздрави.
бих добавил само и....... Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin доктор Хаус :roll:
miro343 Wrote:бих добавил само и....... Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin доктор Хаус :roll:

Аааааа, Миро, тук си в грешка :wink: Big Grin . Д-р Хаус е пуснал тази тема :wink: Big Grin
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ako e тъй ....тогава добавяме Д-р Дулитъл или Ох Боли Big Grin Big Grin
При положение, че тези материали спасяват човешки живот, в този списък включете вашия и този на децата ви, при положение, че тези материали се събират в кутия 40 на 40 см, не виждам защо е мрънкането..останалото, което правите е спам, който може и на лс..ако метановата бутилка е по-ценна от живота на човека.. [Image: 64917640.tRbOoeFL.clap.gif]
n0_m0r3_pa1n Wrote:При положение, че тези материали спасяват човешки живот, в този списък включете вашия и този на децата ви, при положение, че тези материали се събират в кутия 40 на 40 см, не виждам защо е мрънкането..останалото, което правите е спам, който може и на лс..ако метановата бутилка е по-ценна от живота на човека.. [Image: 64917640.tRbOoeFL.clap.gif]
Напълно съм съгласен с колегата.Все пак говорим за нещо ако ти се наложи (дано не се налага на никого) може да ти спаси живота :!:
не виждам как безопасна игла марля или ножица ще ми спаси живота.....всъщност от 1-14 ми се виждат само пълнеж!нека ако има тук мед.лица да се изкажат!спомням си че в по-старите аптечки амоняка ,риванола и алергозана бяха задължителни.Също така ще помоля ако някой се сеща за антиалергичен (УЖИЛВАНЕ)медикамент ,да го спомене :wink:
В петък ходих да си получа книжката обратно от КАТ. Бяха ми я взели за един месец. Та там един мангал псуваше и се ядосваше, че му направили акт, защото нямал в аптечката аналгин. Не можли за друго да се хванат катаджиите, накрая за аналгина се хванали. А пък сега в списъка, който е по- горе не виждам аналгина да е сред задължителните неща в аптечката. И това ме навежда на мисълта, че мангала май яко са го изпързаляли катаджиите. Явно не са могли да си вземат своето и затова.....
Ами..аз лично си изкарах 4 часовите курсове по бърза помощ..и нека обясня нещо. Пазарджишка област започва от прохода Траянови врата. Мисля, че имаше 100 км..всъщност не знам, не съм пътувал натам много. Но си спомням думите на лекаря, който ни обучаваше. Той каза така: В град Пазарджик има 5 линейки. И той обслужва цялата област. Понякога за да стигнат до Траянови врата им е отнемало пътуване повече от час! Това е единият пример. Другият е, че примерно (да не дава Господ) ти се случва произшествие на Доспат. Така. В Батак няма болници, в Пещера закриха болницата преди 3-4 месеца. И приятелю, къде ще отидеш като дори в близките 40 км няма болница? Ще отидеш в Пазарджик, а те за да стигнат до Доспат по онзи път, някой ако е пътувал ще ви каже вместо мен..минимум час, час и половина. Просто лекаря си каза, че понякога просто са отивали да прибират трупове. Защо? Защото никой от населението не е помогнал, съответно нямали са нужните материали и познания и седят и чакат линейката..както може да се види по много примери в темата "да помислим преди да тръгнем" просто стоят и чакат..как никой не провери пулса или дишането.. И според мен, ако недай си боже стане някога птп, и съм в гората, на Доспат или където и да било(понеже положението е така навсякъде освен с Софийска област) ще съм благодарен на Господ да имам в повече 1 марля и 1 безопасна игла, отколкото да знам, че нямам. Марлята се слагата при кръвотечение, след това се слага памука върху нея и се затяга. А не се слага директно памука върху раната, защото чистенето после...ще отнеме много време. Абе...хора..закона не е лошо нещо. Щом са го измисли хората, та даже са го описали, явно имаме нужда от това в багажниците. Закона не ни мисли злото..както и ограниченията не ни мислят злото и прочие..моля ви се..ако нямаш аптчеката в колата е все едно да ходиш да ч*каш без презерватив.. Апарата за обдишване е да нямаш директен контакт с ранения, защото ако е болен от СПИН и т.н. при обдишване уста в уста става опасно, всички останали неща си имат приложението..не виждам проблема...особено, когато повечето от вас карате коли с по 500 литрови багажници..е това не го разбирам..има място за газова бутилка, за метанова бутилка и за 500 литра ракия ама за аптечка няма..хаха.
Pages: 1 2