Волво Клуб - България

Full Version: Колеги помощ не пали...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте,

Колата е В40 2001 1,9 д комон рейл 115 к.с. Преди малко се качих и запалих, работи 5 секунди и спря. От тогава изобщо не иска да запали. Лампата на имобилайзера светва и изгасва, по таблото нямам никви индикации за нередност. Нафта има. Много кофти...От къде да започвам.... :roll: :roll: :roll:
Не знам как е при дизела,мойта е бензин също нещеше да пали оказа се бензиновата помпа...
Най- вероятно имобилайзера не работи. Още повече, че и лампата за имобилайзера ти просветва. Почисти буксата на антенката на имобилайзера. Много колеги са намерили там причината да не пали колата им- просто недобра или замърсена връзка. Антената е един пръстен,, който е около ключалката за палене. Поразгледай кабелите, които излизат от нея и ги поразмърдай или най- добре изкарай и почисти. Успех.
milenhr Wrote:Най- вероятно имобилайзера не работи. Още повече, че и лампата за имобилайзера ти просветва. Почисти буксата на антенката на имобилайзера. Много колеги са намерили там причината да не пали колата им- просто недобра или замърсена връзка. Антената е един пръстен,, който е около ключалката за палене. Поразгледай кабелите, които излизат от нея и ги поразмърдай или най- добре изкарай и почисти. Успех.

Вече го направих, отворих почистих (не че имаше за чистене) контактите се перфекти, размардах кабели, букси, пробвах с другият ключ и НЕ НЕ И НЕ... Cry
Стартера върти ли?
Huku Wrote:Стартера върти ли?
ДА върти, на таблото всички чек лампи изгасват след контакта...
Аз имах подобен проблем, мислех си, че бобините са заминали, а се оказа, че компютъра е забил. Опитай да откачиш акумулатора за малко и опитай пак.
Huku Wrote:Аз имах подобен проблем, мислех си, че бобините са заминали, а се оказа, че компютъра е забил. Опитай да откачиш акумулатора за малко и опитай пак.
Откачих го, стоя към 30 мин и пак не иска да пали....
Дано да откриеш проблема лесно и да не е нещо сериозно Confusedhock:
Успех!
Прегледай бушоните,при мен стана преди време така губеше се плюса на дизел помпата ,имаше нещо като нагар .В сервиз ми го почисиха но от време на време палеше та стигнах до там.
Pages: 1 2 3