Волво Клуб - България

Full Version: "Тоз, който падне в бой за свобода ,той не умира"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
На 2 юни 2009 г. се навършват 133 години от гибелта на Христо Ботев
и неговите четници загинали за свободата на България.
Поклон пред светлата им памет.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://vbox7.com/play:b7cfd30c" onclick="window.open(this.href);return false;">http://vbox7.com/play:b7cfd30c</a><!-- m --> България над всичко!!!

Нека утре дори само за минута почетем паметта на загиналите...
Още днес ще почетем паметта на Христо Ботев и загиналите четници.....духът им не трябва да умира!!!!!!!
Българийо, за тебе те умряха...

Поклон пред паметта им !!!
..... и какво наблюдаваха по време на сирените въоръжените ми очи?!?! Пълно безхаберие и незачитане на паметта на загиналите-хората си вървят, колите не спират....пълна липса на УВАЖЕНИЕ!!!!!!! :gib: :gib: :gib:
Да, и аз наблюдавах същото безхаберие, безразличие, незнание, неуважение, всеки се забързал за някъде и няма и минута свободна, за да постои и помълчи ... една минутка, една ши**на минута. Много яко се издразних... :minigun:

Това сме ние "Българите", едни нещасници, които не почитат нищо, даже и хората борили се с кръв за това петно земя. Не заслужаваме нищо, на това мнение съм, ама абсолютно нищо не заслужаваме... Хората са го казали отдавна: Който не почита и уважава себе си и собствените си ценности, не трябва да очаква другите да го уважават, за това и никой не ни уважава!!!
Във Варна, в тази част на центъра в която бях аз, сирените се чуваха едва и бяха заглушавани от шума на преминаващите автомобили. Много малка част от хората се спряха за минута, две - това което ме зарадва бе, че болшинството бяха младежи и ученици.
Трябва да помним историята си и хората които са я градили.
Поклон пред достойните за уважение и почит!
dango_ Wrote:Българийо, за тебе те умряха...

Поклон пред паметта им !!!

...една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха.
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.

Аз съм горд че съм Българин!!!
kire Wrote:...една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха....
А ние дали сме достойни? Най-малкото, колко от нас са били на свети места, като такива откъдето е започнала нашата родина или такива, на които са отдали живота си знаменити личности като Ботев, .... , Левски? Или поне колко знаят къде са те? В предаването "Бягство към победата" на Слави дадоха за лобно място на Ботев монумента посветен на сраженията на ботевата чета. Аз знам само за горе изброените трима и съм ги посетил. В прочем със срам ще си призная :oops: ,че за многоточието не се сещам кой беше - Раковски или Бенковски!? Знам само, че е убит в балкана между Троян и Тетевен (в близост до с.Рибарица, там бях на почивка) и главата му е отрязана до едно кладенче. Някой ако знае нещо по въпроса или за други подобни места, моля да пише.
Да, тъжно е че в тоя забързан свят не можем (не искаме) да отделим 1 минута и да почетем паметта на хората дали живота си за нас...
По отношение на сирените - аз такива тук в покрайнините не чух изобщо..... жалко е и това.. навремето какви сирени имаше - като че ли започваше ядрена война.

Поклон пред паметта им!
Раковски умира от туберкулоза в околностите на Букурещ...

А Бенковски е убит в местността Костина в Тетевенския балкан на 12 май 1876...
Pages: 1 2