Волво Клуб - България

Full Version: Volvo навлиза във висшия ешелон на ЕС
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Volvo ще бъде официалната марка автомобили, която ще превозва шведското правителство и неговите гости по време на председателството на страната на Европейския съюз от 1 юли 2009 г.
Лидерите на скандинавската държава се спряха на най-сигурните автомобили на планетата и заради целенасочената политика на компанията за опазване на околната среда.
„Изключително горди сме, че ни се довериха, не скри задоволството си Томас Андерсон, президент на Volvo Personbilar Sverige AB. - Ние сме автомобилната компания, която продава най-много екологични автомобили в Швеция както на частни клиенти, така и на големи фирми и обществени институции. Сега имаме шанса да впечатлим всички останали членки на Европейския съюз и да ги призовем за отговорна политика за опазване на озоновия слой. Ще предоставим на вниманието на европейските лидери седем модела, всеки от които е водещ в своя клас по отношение на ниски нива на въглероден двуокис и разход на гориво."
От години наред правителството на Швеция налага нови екологични стандарти в цялата страна. Всички превозни средства на градския транспорт например трябва да са строго координирани помежду си и задължително сертифицирани, че отговарят на последните еко стандарти.
По време на председателството на Швеция на Европейския съюз страната ще покаже повече от 90 автомобила Volvo с емблемата DRIVe, както и специалната серия Flexifuel при S80 и V70, които са задвижвани от биоетанол. Еко моделите ще бъдат разположени на подбрани видими места в Стокхолм, Гьотеборг, Йостерсунд и Калмар.
В края на годината Volvo ще превозва и министрите на страните - членки на Обединените нации, които ще проведат годишната си конференция, посветена на последните промени в климатичните условия на нашата планета. Домакин на събитието е Копенхаген, Дания.


[attachment=8465]
[attachment=8464]
Снимката е невероятна Smile