Волво Клуб - България

Full Version: Жило на километраж
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Става въпрос за Волво 440 89г. Та колеги днес свалих таблото да сменям изгорели крушки, разкачих жилото на километража и ся немога да го закача.Жилото е толква късо че много малко се подава отвътре и ми се струва невъзможно да го закача по този начин.Доста се мъчих обаче нестава и нестава.Някакви идей?
Откачаш го от скоростната кутия и след това го издърпваш откъм таблото колкото ти е необходимо за да го закачиш, след това наместваш таблото закачаш жилото за скоростната кутия и пробваш, преди да сглобиш окончателно, дали километража работи коректно. Поне така правя аз когато жилото се окаже късо :roll: :roll: :roll:
ico850 Wrote:Откачаш го от скоростната кутия и след това го издърпваш откъм таблото колкото ти е необходимо за да го закачиш, след това наместваш таблото закачаш жилото за скоростната кутия и пробваш, преди да сглобиш окончателно, дали километража работи коректно. Поне така правя аз когато жилото се окаже късо :roll: :roll: :roll:

Видях каде е свързан към скоросната кутия но не разбрах как се откача от там.Не е като при таблото.
?
Видях каде е свързан към скоросната кутия но не разбрах как се откача от там.Не е като при таблото.
?[/quote]
има тема някъде -бях писал -даже и рисунка мисля ,че има-вади се един шплент и жилото излиза от ск кутия-потърси из 4-та серия
terorist Wrote:Видях каде е свързан към скоросната кутия но не разбрах как се откача от там.Не е като при таблото.
?
има тема някъде -бях писал -даже и рисунка мисля ,че има-вади се един шплент и жилото излиза от ск кутия-потърси из 4-та серия[/quote]

Мерси за инфото, утре ще видя каква ще я свърша.
Fil Wrote:Става въпрос за Волво 440 89г. Та колеги днес свалих таблото да сменям изгорели крушки, разкачих жилото на километража и ся немога да го закача.Жилото е толква късо че много малко се подава отвътре и ми се струва невъзможно да го закача по този начин.Доста се мъчих обаче нестава и нестава.Някакви идей?

Принципно трябват дълги пръсти...
Има и друг начин - вляво на таблото горе-долу точно с/у коляното на водача има едно пластмасово капаче (на ниво малко по-нагоре от ръчката за отваряне на капака и под нивото на ръчката за регулиране на волана). Ако колата е карбуратор, точно там се намира смукача. Та това капаче се сваля и се достига до жилото зад таблото с уредите оттам. Не е добра идея да се откача от скоростната кутия.
колега, никак не е добра идеята да се буиа жилото към кс. кутия. вадил съм много пъти таблото, но жилото го куплирам като извадя панелчето с ключовете/фарове и т.н./ вляво горе от волана. малко е тесновато като бъркаш :lol:
но за мен това е начина. дано успееш :wink: :wink:
Колеги, имам изгоряли крушки на таблото и искам да ги сменя, но се опитвах да сваля това табло и не иска да излиза! Няма никакъв празен ход за да се издърпа напред! Сигурен съм, че трябва да има някакъв "чалъм". Предполагам, че жилото трябва да се разкачи, но трябва ли да се завърти в някаква посока? Има ли още някакви букси, които не се виждат а трябва да се разкачат?
Как да се реши този проблем с машината?