Волво Клуб - България

Пълна версия: Жило на километраж
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Става въпрос за Волво 440 89г. Та колеги днес свалих таблото да сменям изгорели крушки, разкачих жилото на километража и ся немога да го закача.Жилото е толква късо че много малко се подава отвътре и ми се струва невъзможно да го закача по този начин.Доста се мъчих обаче нестава и нестава.Някакви идей?
Откачаш го от скоростната кутия и след това го издърпваш откъм таблото колкото ти е необходимо за да го закачиш, след това наместваш таблото закачаш жилото за скоростната кутия и пробваш, преди да сглобиш окончателно, дали километража работи коректно. Поне така правя аз когато жилото се окаже късо :roll: :roll: :roll:
ico850 написа:Откачаш го от скоростната кутия и след това го издърпваш откъм таблото колкото ти е необходимо за да го закачиш, след това наместваш таблото закачаш жилото за скоростната кутия и пробваш, преди да сглобиш окончателно, дали километража работи коректно. Поне така правя аз когато жилото се окаже късо :roll: :roll: :roll:

Видях каде е свързан към скоросната кутия но не разбрах как се откача от там.Не е като при таблото.
?
Видях каде е свързан към скоросната кутия но не разбрах как се откача от там.Не е като при таблото.
?[/quote]
има тема някъде -бях писал -даже и рисунка мисля ,че има-вади се един шплент и жилото излиза от ск кутия-потърси из 4-та серия
terorist написа:Видях каде е свързан към скоросната кутия но не разбрах как се откача от там.Не е като при таблото.
?
има тема някъде -бях писал -даже и рисунка мисля ,че има-вади се един шплент и жилото излиза от ск кутия-потърси из 4-та серия[/quote]

Мерси за инфото, утре ще видя каква ще я свърша.
Fil написа:Става въпрос за Волво 440 89г. Та колеги днес свалих таблото да сменям изгорели крушки, разкачих жилото на километража и ся немога да го закача.Жилото е толква късо че много малко се подава отвътре и ми се струва невъзможно да го закача по този начин.Доста се мъчих обаче нестава и нестава.Някакви идей?

Принципно трябват дълги пръсти...
Има и друг начин - вляво на таблото горе-долу точно с/у коляното на водача има едно пластмасово капаче (на ниво малко по-нагоре от ръчката за отваряне на капака и под нивото на ръчката за регулиране на волана). Ако колата е карбуратор, точно там се намира смукача. Та това капаче се сваля и се достига до жилото зад таблото с уредите оттам. Не е добра идея да се откача от скоростната кутия.
колега, никак не е добра идеята да се буиа жилото към кс. кутия. вадил съм много пъти таблото, но жилото го куплирам като извадя панелчето с ключовете/фарове и т.н./ вляво горе от волана. малко е тесновато като бъркаш :lol:
но за мен това е начина. дано успееш :wink: :wink: