Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за едно копче
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
колеги всички знаете че моето 940 беше автомат на самия лост имаше копче като го натисках на таблото светваше едно оранжево триъгълниче казаха ми че това било за блокаж на деференциала някой знае ли за какво точно е
Сега гледах че има автомати (AW7xx)с нещо като овърдрайв - за ръчно изключване или включване на 4та с индикация на таблото която е точно триъгълник или стрелка. Бутончето е отстрани на лоста, а отгоре има друг бутон който блокира лоста да не може свободно да се мести на други позиции освен D и 2 без той да е натиснат.

Ако все пак е блокаж би следвало да имаш някакви кабели+соленоид (?) отзад на диференциала
който да включва блокажа. Аз отзад имам само някакъв датчик който мисля е за километража.
Иначе диференциала е с блокаж, но той си е механичен и си включва сам при определени условия.
Аха значи това чудо е било за скоростите. Съмнявах се и за деференцеала, защото имах едно 760тди и беше мултилинк, но както при него така и при мен (цял мост). На капака има само една букса, която принципно е за километража, но мултилинка като забоксуваше на таблото светваше лампичка с нарисувана ос и стрелка надолу и се чуваше щракване на реле значи разбира, че колело боксува и включва блокажа тогава. Служебния спринтер и тои е така като забоксува и свети лампа самоче е с напис АБД (ауто блок деференциал), дали на волвото ми буксата не е с повече кабели и да базика блокажа.
А човека, който ми продаде колата ми каза, че това било за каране в сняг или в сръмен път или пресечена местност, а в случай че вече не е нужно това копче ще го прехвърля към овердрайва на М46, която сложих за да ползвам релето обаче работи постоянно в смисъл при подаване на контакт на колата по кабела който е за соленоида има ток когато натисна копчето напрежението изчезва (работи на обратно на принципа на М46 )
АБЕ БАЙ ГАНИОВСКА РАБОТА НЕМА ЛИ ТЕЛ И ТЕСЛА НИЩО НЕСТАВА
АКО ДОЙДАТ ШВЕДИТЕ ДА МЕ ВИДАТ ША МИ ВРЪЧАТ ЗЛАТЕН мЕДАЛ ЗА ИДИОТИЗЪМ ТЕ ХОРАТА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ А АЗ ПРЕОБРАЗУВАХ КОЛИЦАТА В НЕЩО ИЗВЕСНО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО КАТО СБИРЩАЙН :mrgreen: Big Grin
ТУКА ВЕЧЕ НЕЩАТА ОТИВАТ В ДРУГА НАСОКА И ВАЖИ ПОНЯТИЕТО ТЪП И ОПОРИТ
Здрасти,
Тва копче държи по високи обороти на превключване и ако не се лъжа като е натиснато може да се кара до 100 или 110 км.
с "две" думи ,което даваха за него е пример : планински път и да не ти се превклучват постоянно скоростите