Волво Клуб - България

Full Version: Питане относно Гражданска отговорност.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колгеи!
Имам едно питане. Преди месец и половина изтече застраховката "Гражданска отговорност" на едната кола, но поради някои гадни обстоятелства, нямах възможност да изкарам скоро нова застраховка. Вчера ме спипаха полицаите в 3 посред нощ и ми писаха акт, че нямам задължителната застраховка. Взеха ми талона и свидетелството за регистрация на колата като сложиха стикер: Спрян от движение - КАТ. Искам да попитам дали знаете каква е глобата и как ще ми върнат талона и свидетелството - срещу каква сума? Ако не се лъжа глобата за това, че нямам Гражданска отговорност е 50 лв и май това е единствената глоба, която ми налага държавата. Или има и други? Моля за помощ.
Не искам да те плаша, но май ще е доста повече от 50лв... виж тук... Cry
Знаех си, че държавата ни е кожодерска. Благодаря за информацията. Ще намерим решение на проблема. Smile
n0_m0r3_pa1n Wrote:Знаех си, че държавата ни е кожодерска. Благодаря за информацията. Ще намерим решение на проблема. Smile


Не ти е виновна държавата, а ти си си виновен. Че си е кожодерска, кожодерска си е. Но си има и правила :!: Ако беше малка глобата всички щяхме да караме без гражданска. Затова се нарича "Задължителна застраховка Гражданска отговорност".

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Здраве да е!
А като е задължителна, някой да ми е оправил пътя? Пълня джобовете на разни мутри дето с тези мои 150 лв чукат 3 проститутки за вечер и все едно парите не са съществували. А аз продължавам да си разбивам колата по дупките от метеоритен дъжд с дълбочина 70 сантиметра. Ела да видиш тук какви локви има..дето като влезнеш трябва някой да те дръпне, за да излезнеш. И да дам примера от днес. Пред мен 2 коли. Ауди Кю4 или там квото да е (беше яката джипка с номер четири шестици) и отпред 1 опел. Аудито изпреварва опела на лек завой и изведнъж виждам полицейската кола отпред. Полицая излиза, изчаква аудито да мине и маха на опела да спре. Благодаря за прочита. А относно застраховката. Ще споделя какво направих след като ми минат всичките мъки. Здраве да е!
Прав си за всичко писано горе, но правиш ли разлика между гражданска отговорност и винетка(данъци). Big Grin
Здраве да е!
Колегата явно се изказва неподготвен, но като попрочете тук там по нещо ще влезе в час :wink:
Като имате желание да изявявате мнение с цел заяждане - няма проблем. Аз само попитах нещо, на което получих отговор с първото мнение. Щом си мислите, че застрахователните компании не са собственост на тези, които ни управляват...
А иначе се оправих. Няма да казвам как. Който се интересува, да попита. Smile А който иска да продължава заяждането - по-добре на ЛС.
n0_m0r3_pa1n Wrote:Като имате желание да изявявате мнение с цел заяждане - няма проблем. Аз само попитах нещо, на което получих отговор с първото мнение. Щом си мислите, че застрахователните компании не са собственост на тези, които ни управляват...
А иначе се оправих. Няма да казвам как. Който се интересува, да попита. Smile А който иска да продължава заяждането - по-добре на ЛС.


Ами "оправил си се" по втория начин, как - или с подкуп или със "свои хора" и двта начина са доста осъдителни и нередни и именно за това държавата е на този хал - всички проблеми и нередности идват от мисленето на българина!
Аман от философи. Щом мислиш така, добре. Аз казах, който желае може да пита на ЛС. Не е по нито един от 2-та начина най-малкото, защото са незаконни...Но важното е да има разбирачи..амин..
Pages: 1 2