Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с предницата.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги.

Проблема е слединия едната предна гума по-точно дясната се износва повече от другата. Проблема го има от приблизително 2години. Износването е от порядъка на 1мм на 5-6000км, и е равномерно по цялата гума. Това съм го забелязал при смяната на зимни летни гуми, винаги дясната ми е 1-2мм по износена от другата.

Купих нови зимни гуми и преди да ги монтирам искам да го оправя проблема.

Какъв може да е проблема ?
Щом износването е равномерно, значи предницата е наред.
Според мен, вероятната причина е клеасал спирачен апарат. Не се връща до край и лекичко задържа. От там и износването.
WarOfTheWorlds Wrote:Щом износването е равномерно, значи предницата е наред.
Според мен, вероятната причина е клеасал спирачен апарат. Не се връща до край и лекичко задържа. От там и износването.


Проверявал съм спирачните апарати няма никакво задържане, проблема не е в тях....
Я тогава провери за всеки случай дали си с един и същ модел предни амортисьори. Може и на тестер на амортисьори да я закараш. За съжаление с натискане с ръка няма да можеш да определиш дали имаш проблем с тях.Успех.
Мирковинка , а като покарваш тъй да повъртяваш повечко гумите или да тръгваш по рязко, на моменти.Забележи , че по принцип почти винаги превърта дясната гума , според мен се дължи на по дългата полуоска по леката кола от дясно когато си сам и на други фактори , но е факт и с други колеги шофьори сме си правили експеременти и почти винаги дясната върти първа при еднаква настилка.Така , че когато я понастъпваш се появява този ефект, завъртай си гумите да се износват равномерно, или по лекичко с газта.
Какъв може да е проблема ?[/quote]


според мен е в /сходимоста /на предните колела-провери я !
може да има и дефект в носач или моста/магарето/ и да е с променен наклон самото колело
може и от луфт в рейката да е...
Биалетките са ми за смяна може ли да е от това...

Сменям биалетките правя реглаж на предница и дано се оправят нещата. :roll:
lambi293 Wrote:Мирковинка , а като покарваш тъй да повъртяваш повечко гумите или да тръгваш по рязко, на моменти.Забележи , че по принцип почти винаги превърта дясната гума , според мен се дължи на по дългата полуоска по леката кола от дясно когато си сам и на други фактори , но е факт и с други колеги шофьори сме си правили експеременти и почти винаги дясната върти първа при еднаква настилка.Така , че когато я понастъпваш се появява този ефект, завъртай си гумите да се износват равномерно, или по лекичко с газта.


Хм има някаква логика в това понеже често си я ръчкам и може в мен да е проблема :lol: :lol:
mirkovinkata Wrote:Биалетките са ми за смяна може ли да е от това...

Сменям биалетките правя реглаж на предница и дано се оправят нещата. :roll:

от амортисьор гумата би се износила неравномерно
от биалетки-май също
просто си провери предницата колко е свита-или разкрачена-сходимоста се регулира-наклона -не
Здравейте колеги, темата е стара, но се отнася също за предница и затова пускам тука да не флуда форума. Имам проблем. Колата завива на дясно сама. Ходих по "майстори", но така и не се оправи проблема. Значи за какво става въпрос. Кормилото от само себе си леко се извива на дясно и колата започва да носи на дясно. При по голяма скорост става голяма борба да я контрирам. Последният път когато ходих на майстор я оправи, но минах 400 км близо и пак стана така, леко се извъртя кормилото на дясно и пак почна да влече в нея посока. Ходих пак при него 3 пъти я качава на канала 4 пъти какво я регулира оправи я до като не минах 200 метра и пак така. Проблема го имам от една година близо. Но преди кормилото стоеше право ама пак си водеше в дясно. Казаха ми, че евентуално може да е от изтървал амортисьор , те наистина че са още оригиналните предните. Ама чак кормилото да стои на една страна извито ?? Айде, че влязох в дупка, влязох ама при 3 - ма "майстори" ходих и никой не може да го оправи... Къде може да е проблема? Иначе казват, че тампоните са ок, и няма нищо износено. Голям Х ми е. Някой може ли да ми предложи сервиз, където да го оправят веднъж завинаги този проблем в околностите на Бургас, Сливен и Стара Загора евентуално, или да даде идея от какво може да е? Защо се извърта на дясно волана, айде той и като е в изправено положение пак си дърпа колата, и какво кара колата да тегли в дясно. Имам проблем с рейката тече хидравлично масло от там. Сълзи по точно. В дясно. И доливам. Да е от там? Благодаря Ви много. Отворен съм към идеи. Да вмъкна значи когато изляза от сервиз който и да е, защото вече обиколих доста, минавам приблизително киломтър и пак почва старата песен. Само при последния минах към 400км, после влязох в доста голяма дупка отидох да го оправят ама нищо. Както казах, 3 пъти последователно я качава на канала, ходи тества я и накрая пак нищо. Тръгнах от там минах 200 метра и пак се извъртя кормилото леко в дясно и пак почна да води на дясно. Благодаря Ви.
Pages: 1 2