Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с турбото Волво S60
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,

Собственик съм на Волво S60 D5 автоматик 2003. От завчера колата започна да ми прави проблем с турбото. Както си карам и при опит да настъпи газта по сериозно, усещам че колата е спъната и вместо да се включи турбото тя просто влиза в обороти. Въобще не иска да набира, няма никаква мощност. На следващия ден като я запаля всичко си е наред дърпа си и турбото си работи. Този проблем вече ми се случва за втори път. Опитвам се да го свържа с некачествен дизел, последно заредих от Шел обикновен дизел. По принцип никога не зареждам от там. Моля за съвет какъв би могъл да бъде проблема. Благодаря за отговорите.
Със сигурност не е от нафтата. Мой приятел има същия проблем, въпреки че колата е Мерцедес E250TD. Като загрее колата често турбото му изчезва. След като я остави да поизстине малко турбото отново се включва. Откара я на майстор и до колкото разбрах от него има някакво нагаряне на масло вътре в турбото, тъй като има някакви семеринги от където му избива масло. Не било нещо сериозно. Дано да съм ти помогнал :wink:
Здрасти,

Това при влизане във високи обороти ли ти го прави или избирателно?

И аз имах подобен проблем и се оказа спукан мъркуч на турбото ( Провека и смяна в МФ ).
Или прецакан селеноиден клапан,
трябва и диагностика тя ще си каже :wink:
AaZz Wrote:Здрасти,

Това при влизане във високи обороти ли ти го прави или избирателно?

И аз имах подобен проблем и се оказа спукан мъркуч на турбото ( Провека и смяна в МФ ).


Да появява се само когато я изфорсирам и то при загрял двигател. Буквално колата влиза в оборти, турбото изчезва и едва върви. След като я изгася и след час ако я заплая всико е ОК докато не загрее двигателя. Вчера я водих в Супер Дизел сервиза на Bosh, там общо взето нищо не казаха. Изчистиха някакви временни грешки за дебитомер и т.н. Засега не го е направила пак този номер, но и аз не съм я форсирал много много. Струва ми също така че двигателя е станал доста шумен дори като за дизелов.