Волво Клуб - България

Full Version: Смяна фарове?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Колата е 97 година със старите несветещи,както всички знаем фарове.
Въпроса ми е мога ли да си сложа тези от линка....http://www.avtochasti-online.bg/shop/pro...25133832f4 - на ръба съм да ги поръчам,но реших да изчакам някое др. мнение.

Ще имам ли проблем с окабеляването.Знам,че има подобна тема,ама там започва един спор дето нямам нерви да го чета и да търся нужната за мен информация между редовете.
Здравей колега,
изтребителя ми е S40 1996. Смених фаровете с кристални на DEPO. Купих ги от euro07 за 172 лева бройката.
Като ги слагаш може да се наложи да изрежеш една пластмаса, която на старите фарове я няма и пречи на слагането на новите. По принцип кабелите за фаровете са 4-два за габарити и два за къси-дълги комбинирана Н4 крушка, така че ще ти се наложи да си пуснеш още един кабел (+) за дългите поради това че фара е с две секции и съответно с отделни крушки Н7 за къси и дълги. Къси и дълги не светят заедно! Машинката за автоматично регулиране се слага трудничко защото и е малко по-къса оста с която се захваща за рефлектора, но все пак може да се сложи Smile. Карам вече с тях от два месеца и определено си струва удоволствието. Сега се глася и за по-новите мигачи, но това като се понапълни джоба Smile

Успех!
Истината е в ксенона т.е. при оригиналните фарове в биксенона Big Grin :wink: Big Grin
Мерси за мненията,може би ще поръчам двусекционни фарове и после да се надявам,че всичко ще пасне както си му е реда,но най-вече се надявам да светят по-добре,защото на майка ми малкото пежо свети 10 пъти по-добре от волвото,просто съм разочарован.
Собсрвеник на S40/1996/: Колега до преди 1месец и аз се бях спрял на това решение. Предлагаха ми комплект фарове на "DEPO" /тайвански/ за 180лв. бройката и около 40 лв. мигачите, също бройкката . Почти бях готов да ги взема, но се отказах в последния момент тъй като един приятел ме разубеди, като ми каза, че за по-малко от тези пари мога да си сложа ксенон. Така и направих и сложих ето тези <!-- m --><a class="postlink" href="http://luxima.bg/index.php/XENON-H4-HiLow-SLIM.html./" onclick="window.open(this.href);return false;">http://luxima.bg/index.php/XENON-H4-HiLow-SLIM.html./</a><!-- m --> 2 годинишна гаранция/ След като ги сложих направо се родих, да ти е кеф да караш вечерно време. А при дъждовно време за разлика от обикновените крушки, чиято светлина е жълтеникава и се поглъща от асфалта, при ксеноновите е точно обратаното. Хубавото е че за нашите фарове крушките са H4, което ще рече, че имаш ксенон и на къси и на дълги. А за този модел, който съм посочил превкл'чването става с електромагнитен плъзгач, който променя ъгъла на светене на самата крушката.
Дано не съм те объркал още повече, но бъди сигурен, че си заслужава парите и няма да съжаляваш.
Забравих да кажа, че за да ти важи гаранцията трябва да ти монтират ксенона в оторизиран сервиз.
Пиши как си решил проблема с този доста голям минус за този модел.
Аз също съм много недоволен от фаравета на С 40.Въпросът ми е- , ако сложа биксенон-ще се наложи ли нов рефлектор и стъкло?
Може да звучи глупаво, но не знам наистина.В момента къситне ми светлини са по-скоро габаритни такива.- Sad
Пак ще кажа, че решението на проблема с осветеността при оригиналните фарове се решава само с биксенон.Доста по-евтино е от подмяната с кристални фарове и мигачи, но дори и с тях рано или късно се стига до идеята за ксеноновите светлини.
Отново мерси за мненията,колегата изглежда доста доволен от решението със ксенона,явно и аз това ще направя,но някъде другата седмица,тъй като ще отдам времето през уикенда за малко пътуване и няма да имам време.Обезателно ще пиша по темата за да знаят и други колеги какво може да е по-добре за тях.


PS А кой точно ксенон да избера,защото виждам че са доста видове,кое от изброените е за волвака.

за този кит ли става въпрос..... http://luxima.bg/index.php/XENON-H4-HID-...-SLIM.html
Колега този кит, който си посочил "Halogen" е с ксенон крушка на късите и до нея има обикновена крушка за дългите светлини/по-евтин, но после ще съжаляваш/. Твоят кит и този който съм ти дал виж по-добре "HILow", т.е. ще имаш би-ксенон /ксенон на къси и на дълги/. И последно ако си взимаш ксенонов автокит по-добре избери тези на LUXIMA, защото май са единствените които имат българско представителство и дават 2год. гаранция, а не някакви имитации на BOSCH. Забравих да пиша по-горе, че най-добре да се спреш на 5000 или на 6000 келвина /аз съм с такива/.
Успех :wink:
аз говорих с момчетата от магазина(близо е до нас) и още днес може би ще го поставят ако стигне времето,че малко по-късно излитам от града,надявам се да виждам по добре тогава. Smile
Pages: 1 2 3