Волво Клуб - България

Full Version: Съобщение на екрана !!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте колеги.Малко помощ ще ми трябва че с немския съм зле.Колата е Volvo S60 D5 2002.Появи ми се съобщение на екрана на Волвото и след 2 минути изчезна.При всяко палене се появява и изчезва.Преведете ми го че се шашкам :oops:
ZEIT FUR REGELM. WARTUNG. .Предварително Ви благодаря
Най вероятно те подканва да ходиш в сервиз:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://translate.google.com/translate_t?prev=hp&hl=en&js=y&text=ZEIT+FUR+REGELM.+WARTUNG.&file=&sl=auto&tl=bg&history_state0=#" onclick="window.open(this.href);return false;">http://translate.google.com/translate_t ... y_state0=#</a><!-- m -->
... :? абе и аз така го преведох.Това ще може ли да се нулира като грешка с диагностична програма.Имам OBDII ELM 327 , с която си затривам грешките в компа.
здравейте отново.Пробвах с моят тестер да затрия съобщението от екрана ,но не става.Та дайте предложения с какво и как да го затрия това съобщение.Иска ми се МП да е последното място където да ходя Confusedhock: .Предварително благодаря.
Тези съобщения хората не са ги измислили за да се изтриват !
И Мото-Пфое не е дявола.
С тази кола би трябвало точно там да идеш, защото това съобщение освен за масла и филтри излиза и за спирачки, ремъци и всичко което е с фиксиран период, а много е вероятно ако колата е втора употреба да не знаеш на колко км. е и за какво е време да се сменя, а там ще ти кажат.
Уж сте фанатици на шведската марка, а мислите по жигуловски :twisted:
П.С. Кога TUV ще превземат и нашата родина Confusedhock:
Съгласен съм с теб на 100% но вече е друг въпрос дали от Мото-Пфое ще му обърнат внимание.Обикновено в официалните сервизи имат колите ни около тези години за прекалено стари и много често просто не им се занимава.Няма да забравя унижението което изпитах преди време със старата си кола - Галант 2001 г.когато отидох в Балкан Стар за дребен проблем - направо ми се присмяха и ми казаха да си търся някой квартален майстор за тази барака.Явно там под автомобил разбират мах.до 2-3 год.Друг е въпросът колко от там работещите имат дори и като нашите коли.Но там,в лъскавиз магазин е много лесно да се правиш на велик.
brad Wrote:Съгласен съм с теб на 100% но вече е друг въпрос дали от Мото-Пфое ще му обърнат внимание.Обикновено в официалните сервизи имат колите ни около тези години за прекалено стари и много често просто не им се занимава.Няма да забравя унижението което изпитах преди време със старата си кола - Галант 2001 г.когато отидох в Балкан Стар за дребен проблем - направо ми се присмяха и ми казаха да си търся някой квартален майстор за тази барака.Явно там под автомобил разбират мах.до 2-3 год.Друг е въпросът колко от там работещите имат дори и като нашите коли.Но там,в лъскавиз магазин е много лесно да се правиш на велик.

То остана и в тази криза да не му обърнат внимание...
Аз досега от МП лошо не съм видял. Винаги са се справяли с проблемите заради които съм ходил там. :wink:
Iliev Wrote:П.С. Кога TUV ще превземат и нашата родина Confusedhock:

Мечти... :roll:
Здравейте колеги.Благодаря Ви за мненията.Напълно съм съгласен с вас че това съобщение не излиза напразно.То е един вид напомняне за периодичен сервиз-масло,спирачки и т.н.Това съобщение е наложено фабрично за напомняне на водача за периодичния преглед.Та...при мен ВСИЧКО е проверено и са сменени всички консумативи.Аз съм педант на тази тема,както предполагам всички вас.След като съм сигурен в автомобила си, според мен е ненужно да ходя до МП за да ми нулират сервизното съобщение.Само не знам колко време ще ми излиза това на екрана.Да не само да ми спре колата след време ,защото не съм бил в сервиз Big Grin
ето ти решението:
-позиция на ключа 1
-натисни и задръж бутона за изчистване на одометъра
-позиция на ключа 2 (да се превключи в рамките на 2 сек.)
-задръж натиснат бутона на одометъра,докато оригиналната стойност се изчисти
(за модел 2003,жълта лампичка светва когато е подходящият момент да пуснем бутона за изчистване на одометъра)
-отпусни бутона за изчистване в рамките на 4 сек.Чува се сигнал когато изчистването е успешно.
-ако одометъра е вече изчистен,бутона за изчистване трябва да бъде задържан за минимум 10сек.,но не повече от 14сек.
(ако след изстичането на 10те сек.бутона не се отпусне в рамките на 4 сек.съобщението за "Сервиз" не е изчистено.
дано си разбрал и си го изпълнил както трябва,не са мои думи ,а е превод затова звучи малко тъпо,но би трябвало да се ориентираш...
Pages: 1 2 3