Волво Клуб - България

Full Version: От дясна дирекция към лява за V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги възможно ли е да се направи такава конверсия от дясна към лява дирекция, някой правил ли го е и какви пари излиза.
защо не:
[attachment=9565]
взето от една друга тема Smile
Ето и още една идея... <!-- m --><a class="postlink" href="http://img39.imageshack.us/i/pulleycar727603w.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://img39.imageshack.us/i/pulleycar727603w.jpg/</a><!-- m -->
То майтапи колкото щеш, ама аз попитах сериозно.
По принцип е възможно. Трабва да се смени щита - преградата м/у купето и двигателя зящото е огледална - разменено е мястото на серво и корм. колонка, табло, електро и т.н. При по-новите модели се сменят фаровете.
Нали знаете, че рядко има невъзможни неща, свързани с колите. Ако въпросът на колегата е дали да си купи по-евтина кола с ляв волан и да го премести....то отговора е НЕ! Разходите по работа и части са колкото да си купиш кола с десен волан. Трябва нова рейка, преместване на серво усилвателя, педали, ново табло, най-вероятно преградата между коша на мотора и купето (не мисля че ги правят симетрични), не съм сигурен и за кормилните накрайници (вътрешните, но май са еднакви), нови фарове, може би нова ел инсталация. А се замислям дали след тази процедура, колата не трябва да премине и технотест?!
колегата вече си има 40-ка с десен волан, даже я е обявил за продажба на части, но явно е взел да размисля Big Grin
колкото до технотеста няма проблеми, всички знаем как се минава ГТП при нас
Опитай да напишеш на чичо Гугъл "обръщане на волан", после си избери няколко телефона и питай. То какви ли не спецове има вече..
gadnia_metal Wrote:колегата вече си има 40-ка с десен волан, даже я е обявил за продажба на части, но явно е взел да размисля Big Grin
колкото до технотеста няма проблеми, всички знаем как се минава ГТП при нас
На колегата му предлагат такава изгодно и за това пита :mrgreen: :mrgreen:
yasho Wrote:Опитай да напишеш на чичо Гугъл "обръщане на волан", после си избери няколко телефона и питай. То какви ли не спецове има вече..
Благодаря, ще питам в гугъла, трябваше ми опт ит хора които са го правили евентуално.