Волво Клуб - България

Full Version: Онлайн магазин
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
аз им пуснах запитване за преден ляв халоген, ама още нямам отгоовр Sad
А имате ли идея от Клуб Сааб дали частите от там издържат повече от тукашните - например дреболиите като каренца,маншони, тампони и др подобни,които тук ги има и не са скъпи,но някои от тях трябва почти през година да се сменят?
Ами тези които са неоригинални обикновена са "Скантех" и са много добре като качество. Има и от други марки,но там правят все пак някаква селекция - не работят със Сульо и Пульо.
Давам ти пример:
Поръчвам целия комплект обтяхни и паразитни ролки заедно с обтегача. Идва обтегача,отварям го - 1:1 със оригиналния,ама от вътрешната страна има щампа "dayco". Викам им на пичовете от сервиза "абе тоа обтегач е италиански!?" а ония ми се хилят "хехехе...ей тоз път те набутаха". На мене обаче ми изглеждаше по-добре и от истинския и реших да го сменя. Свалям стария,обръщам го и кво да видя...пак си има надпис "dayco" ама в допълнение има и надпис SAAB и техния каталожен номер.
Така че повечето от нещата са си оригиналните,но просто са директно от производителя-доставчик (сещате се че Волво и СААБ не произвеждат железария) и са на по-ниски цени.
Ако няма сериозна разлика в цените тука и там - вземи си от там.
Днеска се натъкнах на един Американски сайт за часто за Волво, във формата за записване има България, евентуално трябва да се пробва дали ще доставят.
Еи го на и него http://www.ipdusa.com/
най малкото мисля може да си поръчате каталози ;о)
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ipdusa.com/company_catalogs_all.aspx">https://www.ipdusa.com/company_catalogs_all.aspx</a><!-- m -->

мда каталога струва 6$
Мдаааа......
Говорим за Мото-Пфууу..... нещо ми преседна... Smile
Бронята която е 900 лева е само горния пластмасов детайл, не е комплект. Комплекта е около 1600 лева.
Проверено!!!
viking Wrote:Да открия този подфорум с един полезен адрес:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.partsforvolvosonline.com">www.partsforvolvosonline.com</a><!-- w -->
Това е английски сайт за онлайн тьрговия. Продават части за Сааб и Волво, като адреса за Сааб е: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.partsforsaabs.com">www.partsforsaabs.com</a><!-- w -->
Цените им може да се каже, че в повечето случай са чувствително по ниски от тези в Бьлгария. Проблем е оскьпяването на доставката при по-тежки колети . Покупката става с кредитна или дебитна карта( в сайта са изброени) Аз използвам Виза -Електрон. Частите идват за около седмица като проблеми с неизпращането им или кражба на пари няма. От нашия форум доста хора пазаруват и всичко се получава на адреса. При порьчка се маха 17.5% английското ДДС и ако пакета е до 100 евро( мисля че беше евро а не долари :roll: ) се получава направо в пощенския клон, който сте посочили при регистрацията в сайта.Ако е над тази сума вече се заплаща нашето ДДС, както и мито около 5%.
Дано сьм бил полезен :wink:

Значи подробно разгледах сайта и си набелязах вече неща, които бих могъл да взема оттам, а не от тук. Можеш ли да посочиш какво конкретно си взел оттам и каква е разликата с цената му тук.

И още нещо - имал ли си случай, когато за покупка над 100 евро излиза по-изгодно да се поръча по нета и съответно каква е процедурата с митници и т.н.

Благодаря предварително.
Процедурата с обмитяването е следната: След като пристигне колета на него има залепена фактурата в едно найлонче, по нея в митническа агенция ти пишат декларация( като тази при внос на автомобил е) На мен ми взеха 10 лв за тази услуга. След това митничарите проверяват дали е попьлнена правилно и ако всичко е в ред( на мен ми се наложи да ми я пишат два пьти тази декларация Smile ) плащаш нашето ДДС . Кофти момента, е че го слагат вьрху цялата сума, с транспортните разходи а не само вьрху цената на частите :evil: Плаща се и около 5% мито. Винаги можеш да питаш цената на желаните от теб части каква е тук и да сметнеш колко ще излезе ако ги порьчаш от сайта. Можеш сьщо да пробваш колко ще излезе ако ги порьчаш в два колета за да не влязат в стойността за обмитяване( гледай общата сума с транспорта не само на частите) .Ще се оськпи от кьм транспортни разходи но може да е по-изгодно отколкото да платиш митото, вьпрос на сметки е :wink: . Аз сега чакам да пристигнаттези неща. За един колега са, тьй като нямам волво в момента.За цялата предница тези тампони излязоха 79,85$ с транспорта. За проба можеш да избереш няколко неща и преди да дойде момента за вьвеждане на номера на картата ти изписва колко ще струва всичко . После не е проблем да изтриеш избраните неща от "кошницата" ти. А за моята кола сьм пазарувал в повечето случай такива неща който не влизат в обмитяването и ги вземам от пощенския клон. Само ведньж взех това .Около 250 лв. с транспорта до тук като разходите после бяха около 80-85 лв. Тук го продават за 350 лв. Малка е разликата в този случай но пьк го нямаха и трябваше да чакам повече отколкото времето да пристигне от сайта.
А да не забравя за да видиш цената като за Бг регистрирай се и влез с акаунта си. Така ти показва без 17,5% тяхното ДДС което ти няма да плащаш.
viking Wrote:Процедурата с обмитяването е следната: След като пристигне колета на него има залепена фактурата в едно найлонче, по нея в митническа агенция ти пишат декларация( като тази при внос на автомобил е) На мен ми взеха 10 лв за тази услуга. След това митничарите проверяват дали е попьлнена правилно и ако всичко е в ред( на мен ми се наложи да ми я пишат два пьти тази декларация Smile ) плащаш нашето ДДС . Кофти момента, е че го слагат вьрху цялата сума, с транспортните разходи а не само вьрху цената на частите :evil: Плаща се и около 5% мито. Винаги можеш да питаш цената на желаните от теб части каква е тук и да сметнеш колко ще излезе ако ги порьчаш от сайта. Можеш сьщо да пробваш колко ще излезе ако ги порьчаш в два колета за да не влязат в стойността за обмитяване( гледай общата сума с транспорта не само на частите) .Ще се оськпи от кьм транспортни разходи но може да е по-изгодно отколкото да платиш митото, вьпрос на сметки е :wink: . Аз сега чакам да пристигнаттези неща. За един колега са, тьй като нямам волво в момента.За цялата предница тези тампони излязоха 79,85$ с транспорта. За проба можеш да избереш няколко неща и преди да дойде момента за вьвеждане на номера на картата ти изписва колко ще струва всичко . После не е проблем да изтриеш избраните неща от "кошницата" ти. А за моята кола сьм пазарувал в повечето случай такива неща който не влизат в обмитяването и ги вземам от пощенския клон. Само ведньж взех това .Около 250 лв. с транспорта до тук като разходите после бяха около 80-85 лв. Тук го продават за 350 лв. Малка е разликата в този случай но пьк го нямаха и трябваше да чакам повече отколкото времето да пристигне от сайта.
А да не забравя за да видиш цената като за Бг регистрирай се и влез с акаунта си. Така ти показва без 17,5% тяхното ДДС което ти няма да плащаш.

Много благодаря за изчерпателния отговор. Това с разделяне на поръчката при възможност веднага го предвидих като вариант. Интересувах се за нещата, които минават заветната граница. Просто досега като съм пазарувал по нета, не ми се е налагало да плащам сума по-голяма от 100 евро/долара (предимно футболни фанелки). Smile Аз вече се регистрирах там и засега се занимавам с правене на сравнение. Занапред обаче ще се възползвам от сайта.
Ако идваш на срещата ще ти обясня как става номера без мито и ддс :wink:
VolvoFan Wrote:Ако идваш на срещата ще ти обясня как става номера без мито и ддс :wink:

А бе не знам дали ще мога, че ми е сложно тогава, освен ако не гарантираш, че ше си доведеш аватара Confusedex:
Pages: 1 2 3 4