Волво Клуб - България

Full Version: ПРОБЛЕМ С ДВИГАТЕЛ НА В40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.имам следния проблем,колата е волво В40 1,9 ТДИ 97г. на скоро на скоро скъсах ремък и след като я отвориха в сервиз се оказа че е пукната главата от там е влязла вода в 3-ти цилиндър и се е получил воден удър.от сервизът ми казват че могат да залепят главата и целият ремонт ще ми излезе около 1000 лв.,въпросът ми е дали да я правя или да търся направо двигател на старо или другият вариант е да я продам в това състоянние за 1800 лв. ако може да ме насочите от каде да търся двигател и долу горе какви пари излиза.Ще съм благодарен да видя мненията Ви.
Според мен е добре да си потърсиш глава. Втора употреба също ще ти свърши работа. Не е особена рядкост този мотор. Слагат го на доста модели Рено, Мицубиши Каризма, Волво. Намират се глави по моргите. Нова струва около 1000 лева. Втора ръка може да намериш и за 200-300 лева. Ако е втора употреба непременно отиди да ти я проверят за наличие на пукнатини и изкривявания. Не си струва заради една пукната глава да си продаваш колата направо без пари. Поне аз не бих го направил. Успех!
milenhr Wrote:Според мен е добре да си потърсиш глава. Втора употреба също ще ти свърши работа. Не е особена рядкост този мотор. Слагат го на доста модели Рено, Мицубиши Каризма, Волво. Намират се глави по моргите. Нова струва около 1000 лева. Втора ръка може да намериш и за 200-300 лева. Ако е втора употреба непременно отиди да ти я проверят за наличие на пукнатини и изкривявания. Не си струва заради една пукната глава да си продаваш колата направо без пари. Поне аз не бих го направил. Успех!
Напълно съм съгласен с колегата...Няма смисъл да я даваш за без пари заради една глава която можеш лесно да намериш. Според мен не е желателно да я лепиш а да я смениш с читава втора употреба!
а от къде да намеря глава,сега се ровя в и-нет ама не попадам на нищо
semov Wrote:а от къде да намеря глава,сега се ровя в и-нет ама не попадам на нищо
Влез в Мобиле.бг и виж за дизелови С/В40-ки на части и започвай да званиш :wink: .Успех с начинанието колега
Пусни в раздел "купува" че търсиш такава глава!
Колега, търси по моргите най- добре. Защото така имаш възможност лично да огледаш и прецениш състоянието на главата. Иначе по телефона могат да ти кажат едно, но после като ти я пратят да се окаже с проблеми.
А лесно ли ще стаен пресаждането с 95к. двигател ?
Колега, доскоро имаше дизел срещу Полмо сервиза /Орландовци/, а можеш да провериш и след Малашевските гробища на 1 км след прелеза в ляво.