Волво Клуб - България

Full Version: нагряване на страничното огледало - S40(1996)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Нагряването на дясното огледало не ми работи.
Някой да е имал подобен проблем и да знае как може да се оправи?
А на огледалото има ли знак, че е с подгряване. Знак с няколко вълнообразни вертикални черти в горния ляв ъгъл. Ако нямаш такъв знак, най- вероятно огледалото ти не е с подгряване. При положение, че имаш подгряване на лявото огледало, то най- вероятно дясното огледало е било подменено с огледало без подгряване /вследствие на кражба, счупване и т.н./ Разликата в цената на двата вида огледала е големичка. А за най- сигурно завърти огледалото максимално навътре и с малка отвертка извади стъклото от щипките. Отзад на самото огледалото трябва да има клеми с проводници, ако е с подгряване.
При мен само на лявото има знака с вълничките, но и двете си греят и топят леда и махат конденза. За най сигурно провери за захранване, както те е посъветвал колегата по- горе.
Колеги, има таккъв знак и на двете огледала, следователно и двете трябва да се нагряват(едновременно със задното). Има ли някаква схема, по която мога да видя как да сваля огледалото, за да не взема да го счупя и тогава наистина ще ме е яд?
Разгледай тук :
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=7731&p=77442&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BE#p77442" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=8&t=7731&p=77442&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BE#p77442</a><!-- l -->
::beer::
Мерси колега и Честит Имен Ден!!!
При мен пък и двете са със знак с вълнообразни линии, но и двете странични огледала не подгряват.................. :?
Quote: При мен пък и двете са със знак с вълнообразни линии, но и двете странични огледала не подгряват.................. :?

Тръгваш от бушоните по обратен ред и ще стигнеш защо не ти подгряват. Възможно е при клемите на огледалата от влагата и ръждата да не дава хубав контакт , но това са само предположения.Трябва самичък да го установиш. ::beer::
При мен едното си работи перфектно/дясно/, а лявото нагрява много слабо. Свалих го, почистих, спрейчета и т.н. но проблема си остана. Най-интересното, е че при замерване показва 6 V, а трябва да е 12V. Като поразмърдаш връзките на моменти се оправя, но за кратко време-така и не успях да открия причината. Огледалото го замерих и се оказа,че не е прекъснат реотана някъде. Незнам! Ако някой има подобен проблем да помага! Sad
Продавам олгедало с пластмасова основа за Volvo цена 20лв. Ако се интересувате ми се обатете на тел.9622155 или ми пишете