Волво Клуб - България

Full Version: Моля за помощ- за отоплението в купето
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колата колеги, е В40 1,9ТДИ 1997г. На централната конзола между духалките има една врътка, която командва топло или студено да духат. При мен обаче духа все студено, та ако някой може да даде съвет, как действа това устройство- с жило ли е, рамо някакво ли командва или нещо по сложно и дали има оправия? Няма да откажа и на схема от колега с подходящия софтуер. Благодаря Ви предварително!
Колега това нещо е с жило и може да се е откачило.свали централната конзола с врътките на парното и можеш да го проследиш
Аз пък не забелязвам разлика, като го връткам :roll: Всичко си духа топло или студено, в зависимост от това, каква температура съм задал!
При много автомобили централната конзола изобщо недуха топло през зимата,тука шведите обаче са сложили клапа чрез която кеф ти топло - кеф ти студено да можеш да си го гласиш,в книжките е написано че ако искаш топло трябва да е към червеното а ако искаш да пуска свеж въздух от вън слагаш на синьо.Честно казано играл съм си с нея но невидях голяма разлика (в смисъл че като пусна топло и си духа топло а свежия въздух се губи :lol: ).По късно може да се поровя за схема как действа че сега съм на работа.
Огледах работата- жилото си е закачено и командва някаква клапа долу, вдясно в краката на шофьора. Няма обаче голяма разлика в температурата в положение студено или топло. Разликата идва, когато натисна бутона за циркулация на въздуха само в купето- почва да духа по-топло от централните духалки. Явно има някакъв заводски недостатък в цялата работа, щом не е само при мене така. Най добре би било ако има и схема.
yasho Wrote:Огледах работата- жилото си е закачено и командва някаква клапа долу, вдясно в краката на шофьора. Няма обаче голяма разлика в температурата в положение студено или топло. Разликата идва, когато натисна бутона за циркулация на въздуха само в купето- почва да духа по-топло от централните духалки. Явно има някакъв заводски недостатък в цялата работа, щом не е само при мене така. Най добре би било ако има и схема.

Духането само на студен въздух от централната конзола при мерцедес/а и при други марки/ се води "есктра". Идеята е зимно време от много топъл въздух в купето и продължетелно шофиране можеш да заспиш. Аз лично съм доволен, че при волвото ми може да духа и топло от там :wink: Big Grin .
Изкопирано от книжката на колата:"Winter Air mix (air from the outside)
The center panel vents have an air mix function which allows air from the outside to enter the passenger
compartment when the vents are open (position A). This function is designed to allow you to direct air
from the outside toward your face while directing air from the climate system to the rest of the passenger
compartment.
To warm/cool the compartment as quickly as possible, the air mix control should be in the closed
(F) position.
F Air mix OPEN (blue dot)
E Air mix CLOSED (red dot)"

А в pdf-а е всичко което открих във Вадис за клапата.
Благодаря Ви колеги. Оказва се че всичко е наред и това е даже екстра, но като не съм знаел... :oops: .Поне научихме още нещо за нашите автомобили.