Волво Клуб - България

Full Version: Автоматична скоростна кутия С 60.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Какво ви е мнението, дали да се сменя маслото при условие, че не прави проблеми ? Ако има колега с такава ск. кутия моля да сподели впечатлението си. Всяка информация ще ми е от полза. Благодаря !
Здравеи колега,
Аз скоро имах същия казус,по препоръка на сервиза които ползвам(специализиран е за Волво и БМВ),бях решил да сменям маслото на кутията и да правя промивка( не аз лично а сервиза).Обаче се оказа че е скъпичко и понеже ми се стори че е малко рано за такава процедура,се поразрових и се оказа че това се прави на 105 000 мили,или около 170 000 км. по данни на Волво.Просто тези маи решиха да изкарат предколедно повечко пари.Процедурата струваше около 500 долара,но аз реших да се придържам към изискванията на производителя(колата ми е на 63 000 мили).Моита е с автоматик и Типтроник ако това ти е полезно,но се оказа че ако с колата се тегли товар,например ремарке,трябва да се сменя маслото по рано.Освен това незнам дали няма различни изисквания за европеиските и американските Волва.Това е което събрах като информация,дано да е от полза.
Здравей колега,

Скоро смених маслото на моята в МотоПфое Люлин. Там ми казаха че се сменяло на 80 хил. км. Преди време него сменяли но очевидно са почнали да имат проблеми, та от Волво дали указания за смяна. Човека там каза, че С60 след 2005 принципно нямат много ядове със скоростните кутии, но при другите се случвало.

Проблема при моята е, че след смяната на маслото отвреме-навреме при смяна на 2ра и трета, не е много плавно а се получава едно дърпане. Това преди това го нямаше, карах я там, смениха ми софтуера за скоростната кутия, уж щяло да оправи нещата и наистина сякаш проблема беше по-рядък но не изчезна съвсем. Всъщност не знам дали е проблем това или не, ама поразрових малко из нета и има и коли дето след смяна се е прецакал автоматика. Така че, честно казано не знам дали да се сменя или не вече. Силно се надявам да не се е получил проблем с автоматика в следствие на смяната, защото там ремонта е убийствен.