Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за скорости?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте!Имам следното питане породено от лекото ми притеснение.Днес на три пъти при опит да включа 5-та скорост се оказва че съм включил 3-та скорост,след което изключвам от скорост и при повторно вкарване на 5-та, си влиза.Кое би могло да е причината за това нещо? Имам ли основание да се притеснявам или просто не съм вкарал лоста както трябва?
Проблема не е за притеснение. Просто имаш износени втулки на скоростния лост които не са скъпи и се сменят сравнително лесно.
Мерси за бързия отговор,че се бях лепнал за монитора да чакам някой да ми отговори Smile Дано да си прав и тези втулки да са причината,а смяната в сервиз ли се прави или може и с малко повечко четене и питане да стане от мен?
stennnly Wrote:Мерси за бързия отговор,че се бях лепнал за монитора да чакам някой да ми отговори Smile Дано да си прав и тези втулки да са причината,а смяната в сервиз ли се прави или може и с малко повечко четене и питане да стане от мен?

Няма проблем, но кажи все пак за S/V 40 ли става въпрос?
За В40/97г
На линка по-надолу е описано как става при Волво S и V 40 моделите. На доста от другите модели Волво, смяната става почти по същия начин с изкючение на 850-ките, при тях е с жила. Може да има и други модели при които е с жила, затова пак повтарям инфото е за S и V 40 моделите на Волво : <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1649&p=102645&hilit=%D0%B2%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8#p102645" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=8&t=1649&p=102645&hilit=%D0%B2%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8#p102645</a><!-- l -->
Господ здраве да ти дава колега - сипвам бирата и почвам да чета че гледам бая е голяма темата.Мерси още веднъж за помоща!
А ето този пич си ги е сменил сам, има доста подробен снимков материал : <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=43008" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=43008</a><!-- m --> . Успех.
Така като ги гледам тези снимки не изглежда толкова трудно да се сменят тези втулки,ама ще премисля кое е оптимален вариант.Благодаря още веднъж!
Ами надраве тогава :partyman: ,ако имаш въпроси - пиши ми на лично съобщение. Можеш да напишеш и от къде си - все ще се намери някой колега от твоя край който се е сблъсквал със същия проблем и би могъл да ти помогне. :occasion5:
Pages: 1 2