Волво Клуб - България

Full Version: Проблем след смяна на съединител
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Смених съединител - комлект . Педала ми омекна - направо не се усеща. Всичко е наред освен една малка дразнеща дреболия - на 1-ва скорост колата претриса (колкото и бавно да пускам съединителя) . До колкото знам съединителя е хидравличен (не съм сигурен) - дали има някаква регулировка и къде да търся проблема? Волво V40 1.9 TD 99г.
И какъв съединител /като производител / монтирахте ?
Марка ARC -някакъв френски - купен от Scantech. Дали мога да го рекламирам или няма шанс ?
сменях с и на форда съединителя и същата работа ей викам лоша работа уж оригинален сума ти и пари и претриаса...След известен пробег явно улегна и спря да претриса Smile
поне при мен беше това случея
Колега, погледни си тампоните на двигателя - може проблемът да е от тях.
При мен единият беше скъсан(втулката бе отделена от гумата). Симптомите бяха силна вибрация на калата при потегляне на първа. Най-лесно се усещаше при тръгване по нагорнище. След смяната на тампона те изчезнаха.
Тампоните са добре. Проблема се появи след смяна на съединител - преди това - ни най-малко не е притрисала !
А спирачките промениха ли се, в смисъл педала да е омекнал?!? Мисълта ми е да не би да не е обезвъздушена системата, а знаем че спирачките и съединителя са с едно общо казанче за течността. Това е просто насока, не твърдя, че проблема е точно в това, но си струва да се провери, поне не струва нищо.Поздрави и успех в решаването на проблема.
Спирачките са си както преди - спира много добре, без никаква разлика спрямо преди. Във вадиса прочетох за обезвъдушаване на казанчето на съединителя -той е свързан с маркуч към съда на спирачките, натисках съединтеля (както пише) 10тина пъти, но балончета не излизат, течноста е нужното ниво. Мерси все пак , от Скантек се съгласиха да ми заменят дисковете - сега чакам ред за майсторите. Ще пиша какво е станало.
колко км и нави ?
Никой не каза нищо по вероятноста да не е улегнал съединителя...и накладки нови като сложим не спират добре в началото...даже на накладките спецялно пишеше да не се спира екстриммно в рамките на 100км...Мисля ,че е възможно заради това да претриса...Както споделих имах същия проблем и в търсене на отговор защо то просто изчезна и вече 2 години само си карам...
Към 160км съм навъртял,предимно градско. На 3 коли ми се е налагало да сменям съединител - такъв проблем не съм виждал. А и колата я кара и жена ми и на нея и е доста по-трудно ,така че за мен това не е решение и не мога да се примиря.
Pages: 1 2 3