Волво Клуб - България

Full Version: Необичаен теч
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, повече от месец не бях оварял капака на двигателя, но днес сутринта се наложи, защото ми светна лампата за спирачната течност. Нивото на течността в казанчето си е нормално, но забелязах следния теч:[attachment=10072]
От какво ли се е получил? Трябва ли капачката да има някво уплътнение, при отвиването и не забелязах никакво?
Това не е ли казанчето за течността за хидравликата?
mongoose Wrote:Това не е ли казанчето за течността за хидравликата?
Точно така, спирачките и управлението са си както обикновенно - работят си.

П.П. На връщане от работа лампата (кръгчето в скоби с удивителна вътре) вече не светеше.
Хм,незнам какъв зор да види течноста на хидравликата че да кипне,освен от студът да има някакво странно поведение :roll: .
На капчката от снимката има и пръчка за мерене на нивото. Преди беше по средата горе-долу, сутринта беше малко над минимума, но ми е по интересно защо избива през капачката?!? :?: :?: :?: :?:
Вчера имамехме същия проблем с едно S 40 - явно от студа нещо пречи на нормалната циркулация на течността. Долей и да видим дали ще стане нещо.
ico850 Wrote:Вчера имамехме същия проблем с едно S 40 - явно от студа нещо пречи на нормалната циркулация на течността. Долей и да видим дали ще стане нещо.

Това с доливането добре, случайно да си спомняш дали е имало някаква гумичка (уплътнение) на самата капачка?
MaHaPaTa Wrote:На капчката от снимката има и пръчка за мерене на нивото. Преди беше по средата горе-долу, сутринта беше малко над минимума, но ми е по интересно защо избива през капачката?!? :?: :?: :?: :?:

Щом нямаш упълтнение то е ясно, маслото не е избило ,а от клатенето на автомобила си подлиза .
Аз съм си купил маслоустойчива гума с различна дебелина ,и с замби си правя уплътнения
стават като оригинални.
Понееже темата е за тхидравлична течност(хидравлично масло)...да Ви попитам колеги, каква марка, какъв тип хидравлична течност да сложа(има нужда от леека доливка) на моето С 40?
Razsipnik Wrote:Понееже темата е за тхидравлична течност(хидравлично масло)...да Ви попитам колеги, каква марка, какъв тип хидравлична течност да сложа(има нужда от леека доливка) на моето С 40?
Аз долях чак днес Mobil ATF 220 и лампата вече не свети. Малко по червено беше от това в системата, но рискувах. Сега остава само и да спре да го изхвърля. На тубата пише, че става и за автоматични скоростни кутии.