Волво Клуб - България

Full Version: По пътищата родни на България!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
В петък тъста ме помоли да разменим волвата за уикенда, понеже моето е на газ и да иде с него на тец Марица-изток за риба. Няма как да му откажа, все пак е на жена ми бащата. Снощи около полунощ ми звани и казва, че са си тръгнали понеже било много ветровито и нямали кой знае какъв успех с риболова. Обаче някъде между Гурково и Нова Загора на завой имало огромна дупка, която намало как да избегне понеже в насрещното платно идвал тир, и скочил в "кратера". Слизам вика и почвам да сменям задна дясна гума, слиза и 1ят от спътниците му и вика: "какво правиш на задната, тя предната е спукана". И ето ти случка на 200 км. от Плевен с 2 спукани гуми. И звъни ми на мен, аз натоварвам в 460-тката комплекта с летните гуми и джантите и ето ти непредвидено пътешествие. В 8 4асът тази сутрин блогополучно се прибрахме. Дремнах няколко часа и ставам да ходя да оправям джантите, а те горките ... направо... и 2те имат освен огромнота кривина и по 4-5 сантиметра сцепване. Та сега са на гумар, да ги изправи и залепи.
От цялата работа с икономията на дядото от бензин на газ, съм назад с 150 лева. важното е, че пътищата ни са СУПЕР. И дали не е ме яд, за тия 175 лева данаък дето плащам или за 67 те за винетка.
Тия дни в Русе на Дунав-мост минаването ставаше за 1-2 часа за да влезеш в града. Вода до коляно, дупки по половин метър дълбоки и много лед и камиони. В една дупка, която от водата не се виждаше ми опря колата и отпред и отзад. Сега са насипали едри камъни, че дребните водата и камионите ги изравят- като лунен пейзаж е. И това е входа към БГ от Европа.....Най лошото е че няма да оправят пътя поне докато не изсъхне и се затопли времето.
Ами какво да ти кажа ... съчувствам ти и бих те посъветвал при следваща такава гаднярска случка да викаш кат да заведат щетата. Болката по счупената кола отново ще я има но по-малка ... все пак ще натовариш застрахователя който прибира парици всяка година.
В подобна ситуация изпаднах и аз. В края на ноември м.г., току-що си бях купил зимните гуми, на околовръстния път на около 200 м. от караулката на КАТ при ж.к. Люлин, бях изненадан от една "яма" и двете леви джанти се изкривиха и останах на място. Обадих се на един приятел, който ми докара две от летните ми гуми, и така се прибрах. До като чаках гумите, поне десеттина коли пострадаха, кой с една, кой с две изкривени джанти, някои минаха и "метър".
Нямам думи...

п.п. Един ден преди това си бях платил данъка на колата (175лв.). Cry
За щастие, гумите бяха здрави.
Ееее и Аз да се изкажа по въпросът.
Между Коледа и Нова година след дълго пазаруване в Метро тръгнахме да се прибираме,реших да мина по крайморският път,но това се оказа лош избор.Малък трафик и големи изненади.
На участъка ,който преди 2 месеца бе ремонтиран ме изненада не само дъждът,но и подводните дупки.Минавайки покрай ЖП гара Варна попаднах на дупчица,дълбока,колкото гумата ми.Да но не една и двете леви попаднаха в нея.Дран,друн и след 200 метра се паркирах благополучно,защото нямаше място от таксита.Бърз поглед и щетата беше повече от ясна.Джантите добре,но гумите срязани.
Последваха малко телефонни обаждания до КАТ,застрахователя и естественно групата за бързо реагиране на TOVARNA GARA TIMES ! (Мевдо ин Ко).
Докато чаках да дойде КАТ и резервните гуми от Мевдо,във въпросната дупка пропаднаха още 3 коли.
Кат дойдоха със нормалното за това време закъснение и обяснение.Бяха изключително учтиви,но първо ми връчиха дрегера. Big Grin Big Grin Big Grin
После любезно почнаха да питат и пишат. :roll:
В същото време дойде групата с резервните гуми,предвождана от великият Мевдо.Действията се развиха светкавично.Кой ще свърши ПЪРВИ Big Grin ,писането на протокола или смяната на гумите.
БББРРРааавввоооо.Майор Мевдо отнов поведе класацията и докато екипа на "Шумахер" се оттегляше,служителите от КАТ гледаха с недоумение: Как така гуми,че и две,че и със джантите,пък и за нула време.
Благодаря момчета,спасихте ме точно и на време.
Даааа преди две години и аз имах случка с две леви гуми и една джанта, само дето джантите на Волво оригиналните са нещо много здраво, задната беше пукната по дължина около 7 см , но държеше гумат и макар ии с балон грам налягане не изгубих. После два часа кандърми от рода Ще ти пиша акт - Няма да ми напишеш акт ! и получих протокол за ПТП без акт, така че не се оставяйте да ви работят Кат-аджиите и да ви пишат актове за несъобразена скорост !
А за благодарностите - моля , приемаме ги със смирение и чаша за водка............ Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Случката е малко по различна Big Grin
Преди 4-години със 340-то се прибираме от Сливен за Русе ,през Хаимбоаза тогава логично не беше изправен както сега и имаше доста завои ,явно беше приваляло преди нас но не си личеше насилката си беше черна и в един завои влизаме с 50-60 не повече и колата се завъртя .Последствията бяха че като се завътря не успяхме да се одарим но имаше пясък и при лягането на гумата между джантата и гумата се напълни с камачета и на двете десни гуми,бащата сменя задна гума а аз му викам защо задна тя и предна не изпуснала ,в чудо се видяхме :x
Сложихме зедната и с предната така както беше изпуснала ,караме леко ,спираме аз с помпата като луд помпя ,наближихме и нашето спасение наречено Килифарево добре че имаше гумаджийница Big Grin
Следващото лято тъгваме за море и товарим още една резервна гума комлект с джанта Big Grin
По следващото пък мятаме 2-щанги и една вътрешна гума Big Grin
Аз затова не карам със ниски гуми....,щото пътищата са ни "перфектни" :evil:
Иначе...преди няколко години пътувах до Италия със колата на приятел,навъртях и към 4000км. (щото минах през Гърция),и нямаше никакъв проблем-докато не преминах през "караулката" на Владая :chain:
Знаех че някъде имаше дупка тип "яма",но при наличието на пресен сняг,и това че снегорина беше минал пред мен и пътя изглеждаше "гладък",не прецених къде ме дебне "капана на кмета" Big Grin
Сцепих предна дясна гума,която смених чак след спускането,щото ме достраша да спра там(сняг,тирове,спускане) :roll:
От тогава на чужда кола не ща да се качвам,и с ниски гуми не карам!
За с/в40, дават размер на гумите 195/55/15 или 205/55/15 . Аз зимата карам с 185/65/15, хем да мога да "ора" снеговете, хем да се предпазя от големите дупи от ледовото им разширяване. Но уви този път нямаше спасение. И той дядото, добре, че е минал само с десните гуми, че ямата беше достатачно голяма да го погълне целия. Само мога да фантазирам, ако беше скочил целия, какво ставаше.
Аз преди 2-3 дена когато беше валяло,вечерта отиваме да полеем на един приятел новия апартамент.Нещо се бяхме заговорили в колата и изобщо не видях,че има локва и колата като резна в няква дупка напрова си изкарах ангелите (колата направо си поднесе Big Grin ).Като щети.... имам чуството,че се е изкривила джантата,защото при по-висока скорос ми тресе сега,но нямах време да отида да я погледнат гумаджиите.
В петък видях един човек с една Ланчия беше пропаднал в една дупка и не можеше да излезне.Предложих му помощ да го дръпна,а той ми отговори "Не мерси сега ще накарам КАТ да ми извадят колата" Big Grin.Беше бесен Big Grin
П.П.Абе нещо в последно време хич не ми върви.Преди една седмица ми хвъкна "камъче" (направо си беше паве) на околовръстното и ми смачка калника,сега крива джанта,абе нямам думи Confusedhock: :minigun: :tfrag: :gib:
Pages: 1 2 3 4