Волво Клуб - България

Full Version: Смяна на хидравлично масло на volvo v40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравеите колеги!!От четене из форума и други саитове разбрах че маслото на хидравликата трябва да се сменя на две години.Някой може ли да обясни как става това,има ли някакви тънкости?

BOCK GT1

Не си разбрал правилно, колега.
На 2 години се сменя спирачната течност,
а не хидравличната такава.

Пример:
cenovski Wrote:Здравеите колеги!!От четене из форума и други саитове разбрах че маслото на хидравликата трябва да се сменя на две години.Някой може ли да обясни как става това,има ли някакви тънкости?


ами вадиш що масло има в казанчето с спренцовка или едни таквиз на външен вид гресюрки само,че арбайтят наобратно смучат,въртиш на запален мотор ляво дясно гасиш и исмукваш пак и така докат свърши да качва,гледай да не работи мн.мн.хидравл.помпа празна,щото е пагубно за нея.Има и друг начин май отвиваш най-долу металната трабичка каде влиза в рейката и палиш.
Ако греша да драскат колегите.
Отиваш в сервиз и ти го сменят, като изискваш и гаранция...най-добрия вариант.
към автора на темата,тук колегите от фиат форума са го написали как става смяната
<!-- m --><a class="postlink" href="http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=51053&highlight=" onclick="window.open(this.href);return false;">http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php? ... highlight=</a><!-- m -->

ако има мерак към колата си и иска сам да си го смени може би тва ще му е от помощ.И аз мисла да се метна некой ден да го направя.Но за сеа има по-належащи подмяни.
Благодаря на всички за одговорите!!!За сега мисля само да долея че течността е на минимума,купих ОМВ-Д2,надявам се да е добро.
BOCK GT1 Wrote:Не си разбрал правилно, колега.
На 2 години се сменя спирачната течност,
а не хидравличната такава.

Пример:



колега/И сменял съм на кола без АБС има ли разлика за смяна на спирачна течн.на кола със.Ако има ква ше е, че не искам да занимавам мойте майсторчета,не заради лев а заради тва,че когато аз съм фрии те също са свободни.Да си почиват пичовете, че чат-пат вечерите съм с тех.

BOCK GT1

Не,
няма никаква разлика при смяната на спирачната течност на кола с и без АБС.

Ама темата не беше ли за смяна на хидр.течност? :roll:
BOCK GT1 Wrote:Не,
няма никаква разлика при смяната на спирачната течност на кола с и без АБС.

Ама темата не беше ли за смяна на хидр.течност? :roll:



да знам колега ма не ми се пускаше др.мой шлюкювици и се сетих каде е м/е да попитам.А пък и темата май я изяснихме,за сеа.
А сеа ме мъчи др.въпрос ква добавка е най-добра за 1.9тди 90кс. 97г.В40 щот си мисла че има нуждам мотора, сутрин пали лесно но му е нужно малко време да се нормализира,сравнявам го с мотора на кромата както работеше загряла така и сутрин звучеше,пушене никакво.