Волво Клуб - България

Full Version: Относно обдухване на предното стъкло
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, първо незнам дали темата е за тук, за което се извинявам. Значи става дума за С40 1996, въпроса е за една пластмасова решетка, намираща се между предния капак и предното стъкло. Може да излезне глупаво от моя страна, но вчера забелязах, че от там духа прилична струя хладен въздух. Въпроса ми е за какво служи тя, постоянно ли работи, на какъв режим на парното - автоматичен или друг, въздуха студен ли трябва да е, ако да, то по този начин не се ли заледява предното стъкло при снеговалеж и отрицателни температури, дали през лятото функционира. Колата е с климатроник, забелязах да духа при изключен такъв. Благодаря
Е, не ми казвайте, че не знаете
Извинявай :? Сигурен ли си, че духа? При мен се "усеща" струя хладен въздух, но е в обратна посока!(неразбирай наляво Big Grin )
Да, абсолютно сигурен съм, духа си навън
Хитро :o Ще проверя пак при мен как е и ще ти пиша!
milenmetodi Wrote:Да, абсолютно сигурен съм, духа си навън
А парното духа ли :?: :?: :?: Някой малоумник да е обърнал полюсите на вентилаторчето на парното :roll: :roll: :roll:
Проверих- и при мен подухва студено от решетката, но парното си работи нормално. Не знам защо е така, но явно е нормално. Нека колегата не се тревожи. Smile
преполагам,че така трябва да е.Все пак в колата влиза свеж въздух и замества вече наличния вътре.
А бутонът, който се намира между двете двата отвора на парното /в централната конзола/ на какво положение е? Ако е на синьо, винаги ще ти духа хладен въздух от там. Трябва да е на червено , за да е топло. Този бутон контролира една клапа отвътре, която пропуска хладен въздух, за да не заспи шофьора по време на път. Просто освежава въздуха. Сложи го на червено положение и пробвай как ще бъде. Имам предвид бутона , който се мести нагоре-надолу, между двете решетки на централната конзола. Освен това, ако искаш по- бързо да се стопли в купето, включи бутона за рециркулация на въздуха в купето. Само че при това положение ще ти се замъгляват прозорците зимно време. Сигурен съм, че сега с хладната струя която духа от отворите на стъклото нямаш проблеми със запотяване на стъклата.
milenhr Wrote:А бутонът, който се намира между двете двата отвора на парното /в централната конзола/ на какво положение е? Ако е на синьо, винаги ще ти духа хладен въздух от там. Трябва да е на червено , за да е топло. Този бутон контролира една клапа отвътре, която пропуска хладен въздух, за да не заспи шофьора по време на път. Просто освежава въздуха. Сложи го на червено положение и пробвай как ще бъде. Имам предвид бутона , който се мести нагоре-надолу, между двете решетки на централната конзола. Освен това, ако искаш по- бързо да се стопли в купето, включи бутона за рециркулация на въздуха в купето. Само че при това положение ще ти се замъгляват прозорците зимно време. Сигурен съм, че сега с хладната струя която духа от отворите на стъклото нямаш проблеми със запотяване на стъклата.

Да колега, това е така, но аз говоря за пластмасова решетъчна част, която се намира ИЗВЪН купето, между предния капак и предното стъкло, по цялото протежение.
Pages: 1 2