Волво Клуб - България

Full Version: Питане за Волво 440
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здр. пичове,че съм нов в този форум и несмея да ви нарека колеги :lol: имам следното питане ....

Мисля да взема едно волво 440ка 1.7 моно таа идеята е ,че аз нищо незнам за тези коли. знам само (не ме жали ще те надживея) :lol: и че са с много здрава ламарина ... таа много ще съм благодарен да не съм на погрешния раздел и да ми обадите тук таме някой тайни за този автомобил,че правя бартер и да не си дам бмв-то е30 залудо,че си ми е стегнатичко ..
Марката няма значение, ако си карък винаги можеш да попаднеш на някоя изгнила кочина. Аз съм карал 5 години 460(440 със багажник) и съм доволен, ама ако искаш повече съвети дай нек'во инфо за 440-ката. Ако е гледана колата ще си доволен, но имай в предвид, че в най-добрия случай си взимаш 15 годишна кола. По мое скромно мнение, ако искаш да усетиш the spirit of Volvo, трябва да се ориентираш към 8ХХ, 9ХХ и S/V70(но млъкни сърце). Но ако гледам твоя случай, ако волвето е запазено със сигурност е по-добрия вариант от 3-та серия на баварците.
Друго, което мога да кажа е, че този двигател доста добре понася газова уредба.
ами Волвото е внос .. не е карано 3-4 месеца тръгнала е корозиата от седене предполагам нз .. аз газ неискам.. газ имам на е30ката .. 184к км ама колко са реални нз . палихме я,работеше сравнително тихо.. ама ддз е така викам да пусна една темичка някой да каже нещо ,че аз от 5-6 години се по немски автомобили се ровя и съм с скаран с останалите ама основното е (както каза колега над мене ) зависи колко съм карък
и в този ред на мисли ако някой има нещо за предлагане нека сподели ...


Мнението на пропребителя е променено!
Причина-спам!


Кирил Киров.
Здравейте незнам дали това е за тук но да питам
Ще купувам Влово 460 1.8 95 година.
Искам да питам може ли да му се сложи обикновенна газ,а не газов инжекцион.
Като разход как са?
stutsi Wrote:Здравейте незнам дали това е за тук но да питам
Ще купувам Влово 460 1.8 95 година.
Искам да питам може ли да му се сложи обикновенна газ,а не газов инжекцион.
Като разход как са?

може !
Понеже аз много не съм запознат с газовите уредби .Чувал съм ,че ако се сложи обикновенна газ на кола с инжекцион има възможност от "гърмене" и пукане на колекторите.
Другото което искам да питам е ако се сложи обикновенна метанова уредба дали ще и понесе добре.Някой слагал ли е ?
Колата ще се кара от жена която е и млад шофьор така ,че това че ще се спъне колата не е от голямо значение.
Моята е точно с двигател 1.8, моноинжекция и с обикновена газова уредба. Досега не е имало гърмежи, за които споменават някои. Средния ми разход - градско и извънградско - на газ през зимата е 11.5 - може на някои да се вижда висок, но тъй като съм доволен от това как върви, не съм ходил, а и засега не смятам да ходя на майстор за регулиране и евентуално за сваляне на разхода.
Floyyd Wrote:Моята е точно с двигател 1.8, моноинжекция и с обикновена газова уредба. Досега не е имало гърмежи, за които споменават някои. Средния ми разход - градско и извънградско - на газ през зимата е 11.5 - може на някои да се вижда висок, но тъй като съм доволен от това как върви, не съм ходил, а и засега не смятам да ходя на майстор за регулиране и евентуално за сваляне на разхода.


Колуега и моето е същото и аз така с газта мм и при мен харчи 11 на сто смесено.
По темата какво можем да ти кажем за 1 волво
мое лично мнение (все пак съм влюбен в нея) много хубава колата може да е на 15 години,но е здрава (и аз с моя карък купих доста нови работи , сега съм намерил купе от голф с двигател и кфото ми остават части ше праа голфоволво Big Grin в кръга на шегата Big Grin )
ам двигателя е рено което е в + че частите са евтини в - че не е волво , но разбрах,че дори и тези които са с волво не са чак толкова различни Smile.
Мое лично мнение - с тая кола на дълъг път е едно приятно изживяване
Комфорта на волво е неповторим (независимо колко е старо)
Карах един Сутиен с който 2 пъти ходих до морето - е умрях 2 дена гърба ме боля и кфо ли не .
Надявам се да си случил на волво и да станеш наш колега Smile


Само да отбележа (щото се унесох в писане и четене ) че моето е 460 разликата между 460 и 440 което съм видял е
Багажника + едно копче за аварийни Smile тфа знам .
Аз от 6 години карам Волво първо карах 440 1.7 пълна инжекция 4 години много съм доволен от нея само дето на газ гърмеше и чупеше въздушния филтър ама то гъмеше защото е пълна инжекция другите дето са моно не гърмат да ви успокоя. Сега карам Волво 460 1.9 ТДИ и от него съм много доволен за 2 години 50 хил и предницата не се чува много са здрави на ходова част. Малко гният по веждите, но това да не ви притснява за 4 години не е беше мръднало как си го взех загнило така си го продадох.
Pages: 1 2