Волво Клуб - България

Full Version: проблеми с моето VOLVO S40 - 1.9 TD - НЕЩО МУ СТАНА
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте.VOLVO S40 1.9 TD - 1998 --90 коня ...... Вчера както си карах на един светофар както бях спрял , колата сама се изфорсира на 3000 оборота.без да давам газ. След като се изфорсира сама изгуби мощност дори и наи - лекият наклон не мойе да изкаЧИ. А и след като се изфорсира и загуби мощност и турбото вече не се вклиучва. Ако някои мойе да ми каже на какво се далжи това и какъв е проблемът.
Предлагам ти да започнеш с по-простите възможни причини. Провери въздуховодите, изходът от турбината към куулера (едни дебели тръби). Виж дали някоя не се е измъкнала от мястото си. Възможно е също от стареенето някои от тях да се е пукнал или изпуснал. Огледай си колата спокойно. Ако не откриеш нещо съмнително, отиди на някой мяйстор на който имаш доверия да я преслуша. Вземи повече от едно мнение!

Успех
колеги здравеите. искам да попитам - имам с40 - 1999 - 1.9тд - 90 кс. на бордовият от известно време ми премигва една светлинка и незнам за какво е. представлява крагче и отстрани нещо като лъчи, ами направо нещо като сънце. ако някои може ли да ми каже какво е и на какво се дължи ?
и дали е опасно ?
bachokiro Wrote:колеги здравеите. искам да попитам - имам с40 - 1999 - 1.9тд - 90 кс. на бордовият от известно време ми премигва една светлинка и незнам за какво е. представлява крагче и отстрани нещо като лъчи, ами направо нещо като сънце. ако някои може ли да ми каже какво е и на какво се дължи ?
и дали е опасно ?
Нищо страшно колега.............. :wink: Това е сигнализация за ,,Авария външна светлина".
Провери дали при натискане на спирачката ти светят стоповете...........................
Ако всичко е нормаллно тази светлина светва като дадеш контакт и като дапалих и натиснеш педала на спирачката трябва да спре да свети.
Нищо фатално, нищо страшно.