Волво Клуб - България

Full Version: Добавки за горива?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Колеги и аз съм го пробвал това с 2т масло , 200-300 грама на 80 л. резервоар.Ефекта е че се омазват елементите на нафтовата помпа и тя утихва и колата става по приятна като звук.Според мен за нашия двигател си е добре ползването на 2т масло от време на бреме ,за защита на елементите в помпата.
И съм чел добри отзиви за маслото.Сега карам с добавка на Кастрол ТДА.Сигурно повечето от вас я знаят.Но имам една бутилка 10в40 на тотал 7000 кварц.Дали става да я изцърквам в резервоара?И без това ми е хартисала,когато сменях маслото.Пък следващия път ще слагам 5в40.И се чудех дали да я използвам
А защо двутактово масло ? защото е най евтино или? Аз има над литър пълна синтетика която няма да я сипвам повече в колата тя става ли ?
Принципно двутактовото е разработено така че да изгаря без да оставя нагар докато двигателното не е направено да работи в такива условия.
На мотори с редова помпа съм сипвал 15W40 което ми е оставало и литър съм слагал на около 30л. нафта.Това означава че това масло го е духнала колата за около 350 и нещо километра което е огромно невероятен разход ако си го гори през бутало-цилиндровата група.Нормално е човек да си помисли че ще е яко пушене през ауспуха със син цвят но нямаше нищо подобно, нито пуши нито нищо, изгори си го и по гърнето нямаше мазно а просто нормалните сажди от дизела.
Миналата зима жената сипа 10 литра бензин в колата, та се наложи да се източва резервоара, та там където го правиха нямаха двутактово масло и сипаха едно кило моторно ( дали е било 15W40 или друго..... не помня) на 15-тина литра нафта. Та колата не ми е мрънкала от това....

Ама с едно кило моторно ( или половин резервоар) какво се променя... Ако ви пречи на рафта, сипвайте в резервоара, не му се плашете... Стига да е само едно кило...Smile
Ами мисля да не го сипвам.Четох,че двутактовото малсо е предвидено да работи на този принцип и не оставяло нагар.А то това е целта на занятието да прочиства,а не да го пълним още.Даже засега няма да слагам нищо само нафталин му слагам и нищо друго и тази добавката.Това масло ще го държа,ако някой го иска ще му го продам примерно Wink.Но като заговорихме за двутактово кое се води с най- нисък остатъчен нагар?Кои съставки да се гледат на етикета.Може би това е по-важно.
От помпаджите съм чувал, че двигателното масло запича дюзите. Имаше някаква история, че двигателното масло изгаря при по-висока температура от двутактовото и затова остава нагар.
Тая тема я бяха дъфкали на широко в дизел форума Wink
Аз лично слагам 2Т на лукоил защото е по-евтинко 5,50-6лв за литър.
Знам и за колеги, които наливат трансформаторно масло със същия резултат.
Здравей те, искам да сложа някаква добавка, още се чудя къде да сипвам дизел, един път на Еко друг път на OMV, последният път сипах на Еко и сега имам някакви леки придърпвания в ниските обороти, не се случва постоянно. Двигателя ми е Common rail и до колкото разбрах не трябва да се слага двутактово масло. Препоръчаха ми да сложа Castrol TDA, има много писано за тази добавка, повечето хора я слагат не на Common rail двигатели, дали според вас ще е добре да я сложа, или някой който е слагам на такъв като моят двигател добавка да каже каква да взема.
PRO-Tech имат добавка за Common rail ...
От няколко дена чета за тези добавки към дизела при Common rail, едните били за почистване на цялата система като тази Bardahl - Injector Cleaner 6 in 1 – дизел, при тази ме притеснява да не взема да направя някоя беля. Другите били за подобряване на работата на двигателя. Много противоречиви мнения прочетох, по различните форуми. Доста я хвалят Кастрол ТДА. За тези PRO-Tech не можах да открия много информация. Искаше ми се някой който е тествал на такъв като моя двигател да сподели мнение. Майстора при който хода ми препоръча Кастрол ТДА. Не знам досега дали са слагани някакви неща на двигателя. Хората които използват такива добавки препоръчват една за почистване и след това някоя от другият пит. Все още се двоумя към кой вариант да се насоча. :?:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16