Волво Клуб - България

Full Version: Изби ръжда
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Мен, че ме удряха, удряха ме...ама явно и преди мене някой друг са го удряли/удрял колата, та...на предния десен калник изби ръжда. Тя е от преди година и половина поне, но след тази зима...положението става все по-зле. Големината е колкото яйце, кофтито е, че има и дупка, рони се там боя, ръжда, ламарина, гадост. Трябва да я оправя, та реших да задам няколко въпроса. Първия е тъп, но..: Дали да не взема калник на части,който не е блъскан. Защото ако я закърпят, другата пролет ще е пак в същото състояние. И еветуално някой има ли представа колко ще струва оправянето и в двата варианта. Поразпитах ако я кърпят, някъде минимум 200лв, ама мисля, че ще е повече..Какво да правя :? . Не искам някой пак да си остави ръцете.
Ако ти се занимава да свалиш калника и да ми го пратиш
по куриер до Казанлък след два дена ти го връщам
изкърпен и боядисан :thumbleft: .Ще ти излезе 20-на пъти
по-евтино :wink:
И при мен изби ръжда, но в долната задна част на предния ляв и в предната долна част на задния ляв калник. Не е много видимо, но все пак е притеснително. А също така много ръжда има около капачката на резервоара. Направо е ужас там положението. На всичкото отгоре преди месец ми протече една от горивните тръби от резервоара към двигателя точно защото са силно проядени от ръжда. А уж тия коли не гниели много :roll: Доста съм разочарован от това.
Колеги, все пак отчетете, че караме стари коли на по 13-14 години.Все пак.............в повечето случаи колите са карани в Италия, а там отношението на повечето италианци към автомобилите е неграмотно.Ударите, пребоядисванията са просто ноторен факт в случая.
Отчетете и че С/ве 40 не са съвсем истински шведи.Малко са ,,мелези"..с холандско участие........
Няма по-здраво за мен лично от Волво 850 и 940-960 серията.
Съжалявам, че трябва да оспоравам, но на базата на какви данни опраделяме италианските коли, като неподържани и италианците мърлячи? Иначе по темата. Авторе, зависи колко време мислиш да я караш тази кола още.
По статистиката, колега, по статистиката Wink А нея си я прави всеки на база видяното...
коя е тая статистика бе колега? според моята статистика от 5 коли вкарани от италия, само една се оказа кенеф и то не точно заради подръжката....
Ами имам да я изплащам още три години...Карана е само в България, къде е правена след вече видимите удари преди мене, не знам. Избила е ръжда на места, където не са ме удряли. Да, преден десен калник най-отдолу, освен това забелязах петънца от ръжда и към задния десен праг отдолу. Доста...Имам олюпено точно над маската, там вече тръгва ръжда...:-( Има доста за гримиране всъщност. А я взех само с лекото петънце над маската. И това за две години. Доко, ще помисля над предложението :-). Така ми се ще да я стегна, щото на практика вече съм достатъчно назад, взех я на старите цени...2008-ма...
Аз забелязвам една подозрително жълто-кафеникава ивичка в задните калници, точно в основата , в предната част на калника има нещо като ,,шев" ....прилича на наченка на ръжда.Не знам, може би бъркам, но все пак ще пръсно с грунд и черен спрей.
При теб Мишел, лошо е ,че е на видимо място.
Това не говори добре не толкова за марката, колкото за лошо изпълнение на тенекеджийска услуга.
milenhr Wrote:И при мен изби ръжда, но в долната задна част на предния ляв и в предната долна част на задния ляв калник. Не е много видимо, но все пак е притеснително. А също така много ръжда има около капачката на резервоара. Направо е ужас там положението. На всичкото отгоре преди месец ми протече една от горивните тръби от резервоара към двигателя точно защото са силно проядени от ръжда. А уж тия коли не гниели много :roll: Доста съм разочарован от това.

Ръждата около капачката на резервоара май си е слабост при модела Smile И то няма как, там винаги е влажно. Докато разглеждах Вадис, попаднах на схеми за смяната на тази ламарина Big Grin, която принципно трябва да се продава в МП....ама това е само принципно Big Grin В долния ъгъл на предния калник също е възможно да се появи ръжда защото там се събира мръсотия, листа....и като се намокрят седи влажно много време, същото е и положението със задния калник. При моята забелязвам ръжда между задната бтоня и уплътнението на багажника (така си я купих...и няма развитие). Въпреки тези забележки, колата си има доста добро антикорозионно покритие, при наличието на деруги по купето, някой от тях стигнали почти до метал...още няма наличие на ръжда....ама няма и пари за боя Big Grin
Pages: 1 2