Волво Клуб - България

Full Version: Пак проблем
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Скъпи и прескъпи колеги отново повдигам въпрос за състоянието на моят автомобил -v50 с надеждата да ме насочите към установяването на проблема и евентуално какви разходи да очаквам, бих ви го спестил но от няколко седмици не мога да взема ред в местния сервиз а взех да се притеснявам.Та така:
Първи проблем- силно неприятно скърцане в предницата от ляво /предполагам амортисьор или ?/, амортисьорите са газови няма омасляване
Втори /според мен по-сериозен/ проблем - осезаемо бучене отпред в дясно при завиване в същата посока -появява се при по остър завой и скорост над 50 км/ч.
Благодаря
Проблем 1 - огледай носачите
Проблем 2 - може да е каре, огледай маншоните (ако са скъсани си прави изводите)
За цена нямам идея, това са само мои предположения Smile
Тампон 4 (стабилизиращата щанга) и/или биалетката 2 може да причини и 2та проблема:
Големи Сте благодаря. А до колко може да бъде опасно защото на истина не знам кога ще е възможно да посетя горепосочения сервиз. Естествено съществува варианта Мото пфое но след всичко изчетено по въпроса......?!
Не е опасно ако е тампона, но ще разбие биалетката след време. Биалетката води до нестабилност при завой с висока скорост. Тампона е евтин, но труден за смяна без канал (гайки на криво място). Биалетката е около 50 лв марково менте. Препоръчвам ти оригинална от Мото Пфое; ментета трудно изкарват 20 000 км. По принцип лесна смяна, но ... еврейска звезда на криво място, ако развалиш главата на звездата се виждаш в голямо приключение.
За виенето при завой провери лагери. Преди време така смених цяла полуоска слава Богу не на Волвото, а то се оказа лагер - при завой натоварването върху лагерите се променяло и се чува виене.Не е зле да погледне разбиращ човек.
Успех!
вслучай че някой е заинтересован от темата ето е резултата-в мото пфое откриха разбит лагер и съответните маншони-смяна 1000 лв.За скърцането отговорен излизе ляв амортисьор съответно се налага да се сменят и двата-цена 620 лв. само амортисьорите.Знаех че е дебело но толкуз баш не очаквах.
Благодаря за вниманието
Защо се изненадваш, в МП цените са такива. Отиди на друго място и цената ще ти падне сигурно пет пъти. Частите можеш да си ги закупиш и по интернет от чужбина и ще ти излязат много по- евтино, отколкото в прословутото. Мото Пфое. Парите са си твои, ти си знаеш и си решаваш.....
Колега, смяната на тези неща не изисква кой знае какви специални умения. Не се напъвай в Мотопфое.лагери продават навсякъде - потърси по размер и номер. Колега с вадис ще ти извади номерата. А хубавите амортисьори са скъпи - скоро сменях - монро газови, спортно окачване - двупосочни 300 лв. бр. Успех!