Волво Клуб - България

Full Version: Eмишън систем сървис -42
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Познат ли е на някого отказа. Свети, откакто карам на газ.Закачихме колата на компютъра, но не показва грешка.[attachment=12658][attachment=12657]
Аз до колкото виждам от жълтата сигнална лампа си за нов катализатор....
Е как разбра от таз лампа, че е за нов катализатор Big Grin Голяма врачка си бил Arrow
Доколкото съм запознат, това не е ли Check Engine лапмата. Тя светва за милиони работи!

п.п. Диагностика му е майката не хвърляне на боб и други бобени култури.
s-s-s-nake Wrote:Е как разбра от таз лампа, че е за нов катализатор Big Grin Голяма врачка си бил Arrow
Доколкото съм запознат, това не е ли Check Engine лапмата. Тя светва за милиони работи!

п.п. Диагностика му е майката не хвърляне на боб и други бобени култури.
На мой приятел му излезна същата работа преди около 6 месеца и каза, че е катализатор и си караше със жълта лампа. Не знам дали наистина е катализатор, но емисии с версия заминал катализатор май се връзва :roll:
Прочетох по чуждите форуми и там съветваха, да се откачи акумулатора за 5 мин. Аз го направих и вече 80 км. нямам ядове. Ще видя по-късно. Наистина доста често споменаваха катализатора. Но те карат на бензин, а при мен светна като покарах 240 км. на газ.
Очевидно никой от вас скоро не се е качвал на такси :wink: Big Grin . На 50% от такситата които карат на метан или на газ им свети check engine лампата. Разбира се възможно е да става въпрос и за друг проблем - затова е диагностиката. Аз само споделям какво съм видял.
колега,това мисля че е за горивото че не е достатъчно обогатено,поради факта че караш на газ и затова на диагностика не показва нищо ,тази лампа която ти свети е за ламбда сондата която отчита изгорелите газове.ако я покараш само на бензин 100км ще ти изгасне,но после като си пак на газ ще светва.при някои коли се оправя като се смени горивния филтър,незнам при S60-то как е хем и аз карам такава,
Вече над 300 км. откакто съм занулил, няма никакви проблеми. Вече не сменям и различните режими, карам само на нормален( има икономичен и с повишена мощност). Днес я понастъпих с до 150км, и оборотите повиших до към 6500 но всичко е ОК.