Волво Клуб - България

Full Version: Ел.схема за климатик - B18U '95
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги,

Дали някой от вас разполага с електрическа схема за климатика на Волво 460, 1995 година, двигател B18U (1.8mi)? Реших да приведа в изправност моя, след като досега не съм го ползвал, и се оказа, че компресора на климатика не се включва. Майстора по ел.инсталации, при когото ходих, каза, че самият компресор, като крайно устройство работи, ако му се подаде сигнал директно, но при нормално свързване някой датчик забранява работата му. В момента климатичната система е напълнена с азот, има някакъв лек теч, който трябва да се отстрани след локализиране, но при пробите, които е правил майстора е имало налягане - т.е. нещо друго забранява работата на компресора. Майстора каза, че без да види електрическата схема на климатика, ще му е много трудно да отстрани проблема, а тази, която аз намерих в руския сайт, явно е по-стара и не съответства на моята. Затова молбата ми е, ако някой от вас има схемата, да я качи в тази тема или в раздела за техническа информация. Ще ви бъда много благодарен.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/download/file.php?id=5744" onclick="window.open(this.href);return false;">download/file.php?id=5744</a><!-- l -->
страница 252
Цялото управление е в блока с контролите на централната конзола.
Има 3 датчика:
1. В24 -в самия компресор- включен е над някакво минимално (Ниско) налягане в системата. Изключва компресора, за да го предпази, когато фреона изтече.
2. А35 - включен е под някакво максимално (Високо) налягане в системата. Изключва компресора при недопустимо повишаване на високото налягане.
3. Е12 - включва втората скорост на охлаждащия вентилатор над някакво налягане (22 атм)
А35 и Е12 се намират на изходната тръба от радиатора на климатика, до левия фар.
Пробвай , да разкачиш акумолатора за малко и виж дали ще тръгне .Моя клим. след пълнене не искаше да тръгне видях се в чудо майсторите те вдигат рамене , уж всичко има , апък не ще . Разкачих за секунди и се оправи.Дано да е от това.
Благодаря много за мненията, колеги! Ще дам тази информация на майстора, с когото съм се уговорил да провери климатика. Ако трябва, ще откачим и акумулатора. Майстора изказа предположение, че може да липсва някое реле, но първоначалния оглед беше кратък, при следващия би трябвало да се разбере. Надявам се да се оправи, за да е по-прохладно лятото Smile Благодаря още веднъж!