Волво Клуб - България

Full Version: Проблем със спирачките на Волво S40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте,

Имам проблем със предните спирачки.
Един хубав ден се наложи да спра рязко заради една бабичка която изскочи от никъде пред мол Сердика. Карах с до 40 км/ч не повече.

Натиснах спирачките и колата спря на място почти.

След като пуснах педала и продължих в последствие се получи следното...
При следващо натискане на педала. Спирачките не хващат (хващат много леко и се усеща от дясната страна.. поне дясната гума издава познатия шум на "търкане"). Освен това за да почне да "хваща" спирачката трябва да натисна до край педала. По време на натискане имаш чувството че натискаш помпа за надуване на гуми ( старите дето се надуват с крак) но без да я има тази съпротива. И се чува нещо като търкане в момента на натискане (при самия педал).

Когато колата е изгасена и натискам педала при 2-3 натискания педала става напълно твърд (както си е нормално) и съответно се отпуска като запаля колата. На таблото се появи лампичката с знак "!" ако не се лъжа

Наистина ще съм благодарен ако знаете и ми кажете какво да правя.

Не знам дали има значение но колата е автоматик , бензин.

Благодаря предварително
Трябва да се направи преглед- първо провери дали не се губи спирачна течност- да не се е спукал някой маркуч. После огледай накладките и дисковете- нещо отлепено или спукано. Ако всичко е наред- помпа някоя на спирачките. Залагам на спукан спирачен маркуч или отлепено феродо на някоя накладка..
Здравей yasho,

Първо благодаря за бързия отговор

Проверих нивото на спирачната течност и наистина резервуарчето е празно ( доста под минимума е - направо дъно) което означава че 101% се губи спирачна течност.

Ще направя пълен преглед веднага щом спре да вали.

Би ли ме ориентирал горе доло как стоят нещата с цените на тези маркучи. И качествен сервиз където да правят смяна на спирачна течност , маркучи добро обезвъздушаване ( защото прочетох много теми с проблеми от липса на добро обезвъздушаване) разбирасе с нормални цени.

Пак благодаря за бързия отговор
Здравей,
Айде първо ни ориентирай от къде си, за да получиш адекватен отговор за сервиз. :wink:
Ориентировъчно за цените на спирачните маркучи може да видиш тук
Разбира се цените варират много в зависимост от марката, така че всичко е въпрос на избор и възможности. Има и по-евтитни, има и по-скъпи.
Здравей данго,

Да напълно забравих да спомена че съм от София. И разбира се не търся най евтиното но нито най-скъпото.
Нещо средно с доволно качество все пак нищо не е вечно.

Тези които посочи са на т.е средни цени/качество?

Благодаря предварително

Поздрави
За съжаление не мога да ти препоръчам нищо като марка, тъй като не съм запознат. Според мен DELPHI като ценови клас са по-скоро към скъпите, но като качество няамам представа. В този сайт намерих цени, за това сложих линк горе долу за ориентир. Само за сравнение в Мото Пфое цената е...
[attachment=12854]
Щом си от София мога да ти препоръчам клубния сервиз в студентски град. Там ще те насочат и за марки, цени и т.н., всичко, което те интересува. Само звънни предварително на посочените тел., защото в повечето случаи е необходимо да се уговори час предварително, иначе рискуваш само да се разкарваш.
Повече информация за сервиза ще намериш тук

Поздрави
Колеги, много съжалявам че ви пиша в темата неканен. :oops:
Интересува ме(видях горния пост на колегата Данго) за каталожния номер на резервни части марка Волво.
каталожния номер на предни амортесьори, на предни спирачни дискове и накладки за С 40 първо поколение.
Благодаря.При тазгодишния технически преглед откирих, че задните ми спирачки не държат добре.Така поне ми казаха.От друга страна е належаща смяна на преди спирачни дискове и амортесьори.
Извинете за въпросът не по темата!
dango_ добре за тия от мото пфое всички ги знаем. Въпроса ми беше по точно дали тези маркучи са "спецялни само за волво" или може да се сложат и други.

Мерси че си отделил време да погледнеш. Ще се свържа с този сервиз в понеделник че няма как да се направи технически преглед без спирачки :? .


Razsipnik: Я сподели колко ти харчи автомобила че моят С40 бензин - автоматик - градско нормално каране под 11.5-12 не пада а така и не съм питал някой с С40 бензин се падам на дизелови.

Поздрави
Не знам какво разбираш под "специални само за волво"!?! Тези маркучи са точно за този модел Волво и са със точната дължина и всички останали технически характеристики. А дали могат да се сложат и други маркучи мисля, че отговора е ясен... няма невъзможни неща, въпроса е струва ли си риска и усилията. :wink:

Иначе всички части ги търся по оригиналния номер в сервизната програма VADIS за Волво. След това този номер го пускам в каталога за авточасти и от там вадя всички производители на тази част съответстващи на този номер. Ако си избереш марка ще ти дам каталожния номер на съответната марка. Това е с което мога да съдействам.

Поздрави
Е разбирасе че няма да се играе с спирачките.

Не казахго защото гледах и тези ТУК и не виждам разлига с тези които си ми показал в смисъл за предния (освен това че този другиа е с 4мм по къс) . Не че имат и едвали не огромна разлика в цената просто от любопитство :roll: Tongue
Pages: 1 2 3