Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с оборотите на празен ход
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте

Колата ми е 440 GLT пълен инжекцион, '91-ва година. Сега има проблем с оборотите на празен ход. Работи на много ниски и често гасне. При движение в градски условия, когато сменям скоростите и тръгвам на кръстовища - също. Проверих моторчето за празният ход - работи си. Проверих го като го откачих и му подавам с два кабела напрежение от акумулатор - работи, клапата се отваря и затваря. Интересно е че когато е закачено на колата, запаля и след това откача куплунга на моторчето за празен ход, двигателя си увеличава оборотите и работи стабилно. Запомнил съм, че преди време не беше така - т.е. в нормални условия (когато колата беше още здрава Smile) при откачане на куплунга на моторчето за празен ход двигателя започваше да гасне. Сега е точно обратното - увеличава си оборотите.
Ако приемем че това моторче е здраво, каква друга може да бъде причината. Възможно ли е проблема вече да е много дълбок, да се е повредим вече компютъра на инжекциона и от там да не може да си регулура оборотите.

Поздрави на всички!
В гумения маркуч от въздушния филтър към двигателя има
разходомер /много фини реотани/почисти го много внимателно с бензин
Ако проблима е там ще се оправи.
Може да е и ламбда сондата.
Първо направи диагностика прочети грешките и после всичко ще си дойде на мястото.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=23" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=4&t=23</a><!-- l --> разгледай информацията тук
Ще се справиш сам.Успех Smile