Волво Клуб - България

Full Version: Вентилатор на купето - проблем??? или опция на климатика???
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги.Колата ми е Volvo S60 D5 2002г.Преди два дни паркирам колата пред вкъщи.След 15-на минути забелязах ,че вентилатора ми за купето работи на високи обороти.Това ме притесни.....особенно когато и днес се получи същото.Моля кажете що за проблем е това.Неприятно е защото мисля че това ще навреди на акумулатора.Някой път няма да мога да си запаля колицата :roll: .Замислям се и за това ...дали не е някаква опция на климатика, да обдухва купето.И ако е така как се включва и изключва тази опция.Предварително Ви благодаря
Така е колега ,не се притеснявай.
Дай по конкретно колега.За какво става дума :wink:
Нормално е спокойно, Роби един път ми обесняваше за това, било функция на климатика за проветряване на купето.
Можело да се активира и деактивира през сервизната програма.
вкючва се след като е работил климатика и я изгасиш,ако 30мин. не вкараш ключа се включва перката на макс,за да обдуха тръбите на климатика,да не се зараждат микроорганизми.Не се притесняваи няма да падне акумолатора от това.
По линия на опциите на климатроникът - като е на АУТО режим, постоянно ли работи компресорът или влк. и изкл. когато си пожелае???
И ако някои от колегите искат да споделят как карат - на АУТО или си цъкате копчетата за вс и си го нагласяте както си искате (включително А/С влк. и изкл. когато вие си искате). И дали като е на АУТО е икономичен или си товари разходът?
Аз до сега, докато беше по-хладно, никога не съм го оставял на АУТО, но сега вече почвам да се замислям защото много копчета, голямо цъкане пада... Big Grin
както искаш. по-принцип ако всичко ти работи - нагласяш си температурата - ауто и не му мислиш много, нали това е идеята. Компресорът не работи постоянно никога, а когато трябва-
Здравейте колеги. Някой има ли представа колко време ще работи винтилатора когато се задейства функцията на климатика за проветряване на купето. И дали ще се изключи сам.
А ако колата се заключи пак ли ще се задейства тази функция.
Да и при заключен автомобил се активира ,
работи 10 мин.
Отскоро и аз съм с S80 и случайно забелязах това. При мен точно 40 мин след като угася колата се вхлючва вентилацията на MAX (по звук го определям) и върти 7 минути. Явно наистина е опция - ОК.
Питането ми е следното: Еднократно след гасене на автомобила ли се включва или периодично с различни интервали?
Pages: 1 2