Волво Клуб - България

Пълна версия: Питане за V50?
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте,
отскоро съм горд притежател на Волво(най-после ми се сбъдна мечтата). С оглед на нуждите на семейството, както и съобразено с бюджета ни се спрях на В50 - 2005г/65 000 км.
Разбира се, както при всяка покупка на използван автомобил, така и при този не липсват изненади.След като открих, че сензора за външната температура е заминал(показваше ми температура на въздуха 1 градус, при реални 20) и дилъра ми го смени, сега забелязах, че има едно странно бучене, което се появява при скорост от 45-50 км/ч и изчезва някъде при около 65-70 км/ч.
Та се питам дали бученето идва от гумите на автомобила(недобър баланс или по-ниско налягане в някоя от тях) или е възможно да е заминал някой лагер?А може би е от друго?Ще се радвам някой, ако е имал подобен проблем да сподели опита си и решението, което е намерил Smile
Здравей колега,
Установи от къде бучи първо, дали от предните гуми или от задните, после размени гумите (предни със задни) ако шума се измести значи шума ти идва от гумите, ако не може да е както казваш лагер :!:
Успех с отстраняването на повредата
По принцип ако имаш разбит лагер на главина с увеличаване на скоростта се увеличава и шума от лагера,получава се характерно виене или бучене - на колега от форума колата е с такъв проблем и съм се возил на нея. Но на какво се дължи шума трябва да установиш сам - на първо време размени гумите както те е посъветвал колегата.
Благодаря ви за бързите отговори.Бученето определено идва отпред!Ще опитам с размяна на гумите, както сте ме посъветвали.Дано да се окажат те, че ако е лагер и гаранцията не го покрива...Охх :?
Днес си взех возилото от сервиза и се оказва, че шумът е идвал от лагерите!Двата лагера отпред са сменени(колата е на по-малко от 65 000км :o ), както и спирачните дискове- всичко това безплатно, т.к. все още е в гаранция!Жилата на ръчната спирачка също са за смяна, което е бая странно с оглед на факта, че тук ръчна спирачка почти не се ползва :? Уж колата е била инспектирана преди продажбата, а странно как не са ги забелязали тези неща :x Сериозно се замислям, дали изобщо си струва да й правя сервизното обслужване във Волво :evil:
Форд тотално са разсипали Волво :minigun: Жалко Cry Cry Cry
Дано занапред да нямам ядове, че за 1 седмица колко неща излезнаха :roll:
Колега нали се сещаш че някой преди теб се е отказал от тази кола за да я вземеш ти.А какви са му били мотивите не е важно за да се откажеш от кола която е още в гаранция :roll:
Колега, заводската гаранция на Волво е изтекла още в края на 2008, а сега имам друга, която се дава с продажбата от местния дилър на Волво.Тя е тази, която ми покрива каквото излезе като дефект през този период :wink: Наясно съм, че покупката на употребяван автомобил винаги крие рискове и точно поради тази причина съм я взел от дилър на Волво, а не от човек, за да има и някаква гаранция с нея!
Мисълта ми е, че тези в сервиза явно не са особено наблюдателни, че да не забележат кое е за смяна, преди да ти я продадат с удостоверение от Волво :!:Именно затова се питам, дали след като изтече гаранцията си струва да ходя при тях :roll: