Волво Клуб - България

Full Version: овердрайв
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Миналата седмица като идвах към халкидики карах на 5 та и изклу4и изведнъж 5 та скорост тя е овердрайв. Пробвах като натисна ръ4но релето си вклю4ва нормално. И сега се 4удя релето ли изгоря и до София с натиснато реле освен да карам. Ако на някой му се е слу4вало да каже. Колата е 940 дизел 92 година
Ако си карал по наклон или пък с по-ниска скорост, мисля че е нормално.
Сега неиска да се вкл от коп4ето а само като ръ4но натисна релето и се 4удч то ли е изгоряло
Провери дали не ти се е откачил датчика за скотостната кутия ,този дето следи дали си на 4та.
Или провери да не ти се е протрил кабекла за копчео. Smile
Успех.
Еми дат4ика на скоростната кутия е. Тука съм прика4ил схемата от която гледам. Overdrive contact e дат4ика. Върззах го накъсо засега но искам да го оправя. Това си е бутон някъв май. Оба4е каде се намира. Отдолу ли да се завирам да го търся. Мочта кола е с ръ4ни скорости 4е на схемата има и за А/Т - аутоматик.
Датчика за овердрайва се намира от горната дясната страна на кутията.
Кабелите които включват овърдрайва посредством бутона и влизат в кутията са отдясно горе почти до пода на купето,ако си с кутия М46 като моята. Сещам се и за още едни кабели които трябва да провериш дали не се извадили от буксите - те са на соленоида и са от другата страна на кутията. Всички тези кабели трябва да ги провериш на канал. А така и така ще ходиш на канал,погледни си нивото на маслото в скоростната кутия. Ще потърся снимки за ориентир.