Волво Клуб - България

Full Version: Питане : Спукан преден ляв спирачен маркуч.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,

Имам един въпрос. Тъй като ми се спука ляв преден спирачен маркуч. Отидох до най-близкия сервиз тук в Надежда 3 (срещу фатнастико) и ми казаха че тъй като е спукан единия трябвало да се сменят и двата и цената възлиза на около 130-140лв с смяната. Демек 2х 32лв (маркучи) + 2х20 (смяна) + 2-3 х 12лв (спирачна течност).

В момента не съм в много добро икономическо състояние за да дам още 32 лв за 2ри маркуч.
т.е Преден десен е в добро състояние.

Възможно ли е да се смени само повредения. Знам че е добре да се сменят и двата но в момента е малко трудо положението.

И това ли е реалната тарифа за смяната ?

Поздрави,


П.П: Става въпрос за София
Бе я се разходи до Жоро (GT1) в студентски град. Там ще направят един щателен оглед и ще ти кажат със сигурност дали трябва да се смени и другия спирачен маркуч. Сигурен съм, че ще останеш доволен...
Мерси dango_ ,

Ще отида тази седмица

Но иначе ако другия е здрав налага ли се смяната му ? Знам ли..
Моето лично менеие е ... Да - препоръчително и хубаво е да се сменят и двата, но при недоброто финасово състояние, за което спомена мисля че, може да се мине и със смяна само на единия. Всичко зависи от състоянието на другия маркуч. Принципно те са многослойни и са доста здрави. Дори и външната обвивка да е напукана, вътрешния маркуч ще издържи още. Но пак казвам, всичко това може да се прецени само и единствено след оглед от специалист!
Поздрави
Аз ги смених 2-та маркуча но преди 6-7 месеца и не помня цената но бяха Делфи и не мисля че беше толкова скъпо иначе само ми доляха спирачна течност.А ако искаш да я смениш цялата това го направих преди 6 дни и от 1 литър бутилка остана 150-200 мил. Така че това 2-3 литра ми е много интересно как са го сметнали :mrgreen: :mrgreen:.