Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с чистачките
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Имам проблем с дясната чистачка на предното стъкло чисти добре, но като е горе и в средата на стъклото не чисти дори въобще не се допира до стъклото. Може ли някой да ми каже как може да се управи?
Да - с нова
Купих си нови, но проблема не е от самата чистачка а може би от механизма, защото тя въобще не се допира до стъклото
На първо време не е лошо да напишеш за каква кола става дума но май се сещам на моето 850 е същата работа проблема се решава като огънеш малко рамото на което седи самата чистачка за да опира в стъклото
за В40 става на въпрос 98 година е
тук си говорят за това, че въпросната чистачка опира в капака, когато го отваряш, но те двата проблема са свързани. Рамото се е "отпуснало" и ако го затегнеш по описания начин можеби ще подобриш ситуацията в момента. Може да се наложи да приложиш и споменатия от yovcho метод.
УСПЕХ
Ще опитам благодаря за съветите Smile
Решението е тривиално. Завърти на контакт, пусни чистачките и като са в горна точка изключи от контакт. Така виждаш колко реално не ти достига чистачката до стъклото. В това положение я отлепи рамото от стъклото и го огъни на като хванещ средната част на рамото /по- тясната алуминиева част, а не точно там от където излиза рамото/ и леко дърпай на на горе, а края на рамото, където се закача чистачката го натискай на долу все така внимателно. После пусни рамото на съклото и виж дали ще ти трябва още огъване. Аз така оправих моята пътническа чистачка и сега чисти идеално.