Волво Клуб - България

Full Version: Халогенни лампи на задните светлини
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Идеята ми е следната:
Купувам обикновени халогенни крушки 20 или 35 вата 12 волта. Купувам керамични фасунги за трях, запоявам им кабелите към съответния цокъл (Волво 460) мигач, стоп...
Единственото което ме притеснява е излъчваната топлина дали не е много по голяма и да скапе рефлекторите.. ???
Извинявай колега, ама идеята на цялото упражнение каква е? :roll:
Е как - да заслепява тия зад него..
Оооо умни и любезни юроде " iasku", ти си зъл "гений" Smile
Ами искам да топя предните капаци на колите зад мен! А не като всички нови модели коли само да заслепявам.
Ако има някой друг с такова "миродавно" мнение да си го запази за себе си.
Колега llelloo, съветвам те ако правиш подобо изпълнение то да е само за задната. Тогава, карайки назад, наистина имаш нужда от светлина и обикновенно няма да заслепяваш никого...
divia е прав, моля те светни ни за какво подяволите ти е халогенна крушка отзад(предполагам на задния ход ти тряа не за други светлини), не ти ли е достатъчна светлината от 21 ватовата стандартна :?:
И аз съм на мнение, че това което си решил отива към глупост и ще се опитам да ти дам някой аргументирани отговори.

1. Халогенните крушки отделят много повече топлина отколкото обикновените. Вероятността да стопят стъклото и рефлектора е много голяма. Може би на стоповете, мигачите не, но на габаритните светлини със сигурност ще се стопят или най-малкото потъмнеят.
2. Казваш, че ще запоиш фасунката. Имай предвит, че в зависимост от мощността на крушката, крачетата могат толкова да се нагреят толкова, че да се разтопят връзките.
3. Казваш, че искаш да ги ползваш за всички светлини, Предполагам знаеш, че халогенните лампи загряват и изстиват много по-бавно от обикновените. Това прави почти немислимо използването им за мигачи и за стоп светлини, където се изисква почти мигновенно светване.
4. Мощността на задно осветление ще се повиши, което ще натовари инсталацията и предпазителите. Ще трябва и тях да смениш, иначе може да греят.

Та и аз не разбирам цялата тази разправия за какво? Ако рефлекторите и стъклата не са добри, се опитай да ги измиеш, ако не стане, по-добре хвърли малко пари и си купи по-добри, но зарежи това с халогенните крушки...
Ако целта е да си Гъзе:
[Image: philips_silvervision_blinker_gross.jpg]
крушките са Philips Silvervision. Има и на другите плроизводители разбира се.... цените има са около 35 лева за 2 крушки.
Ще снимам как стоят на S40-и S80-ката. Лично мнение - визията е съвсем различна при несветеща крушка; светят по-скоро жълто, отколкото оранжево. Друго предимство е, че няма покритие от оранжева боичка, която ако ти е направило впечетление след време започва да се люспи, полепва по рефлектора и ако не се обдуха навреме се разтапя от топлината и остава там вовеки, което води до понижена отражателна способност на рефлектора.