Волво Клуб - България

Full Version: Как успявате да ползвате гараж?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, ще се радвам ако дадете акъл по наболяващ въпрос.

Премествайки се в ново жилище (съответно квартал) с полагаем гараж имам неочакваното желание .. да го ползвам. Обозначавам го и давам време на съседите по улица да свикнат, че гаражът ще бъде използван, а съответно и мястото пред него е желателно да бъде свободно. Това естествено не се харесва, хората са свикнали да ползват парко мястото на улицата. Някои се отнасят с разбиране, от други се чува мрънкане, особено след някоя чашка, но изглеждат ОК. Не всички обаче -- например вечерта паркира тойотка, сутринта е с вдигнати чистачки, на обяд са върнати по местата.

Живях 4 години в Лозенец, часта между Хладилника и Кошарите. Който е имал път натам знае за какво паркиране става въпрос. За толкова време нито веднъж не съм паркирал пред маркиран гараж, а се е случвало да обикалям уличките около къщи по 15-20 минути докато си кордисам Волво-то. Мисълта ми е, че може да се отнасяме с разбиране и не е чак толкова трудно. На всичкото отдолу този квартал (Редута) е направо песен от към място за паркиране поне в сравнение с Лозенец.

Та на въпроса -- как се оправяте в такава ситуация? Бихте ли споделили опита си пък току-виж съм намерил най-доброто за всички (доколкото е възможно) решение в конкретния случай.

Благодаря предварително на отзовалите се.
За съжаление аз само мога да ти съчувствам и напълно те разбирам.Аз съм така от години.Работя в центъра на Пловдив срещу голямо държавно учереждение.Имам гараж който е в двора на къщата с врата през която се вижда че е паркиран автомобил.Престигат си на работа и ако някой не е паркирал през ноща отпред,го считат като запазено за тях паркомясто.Просто си спират и се правят че не виждат колата вътре.Ако успея да им викна че гаража се използва,наглеците ми казват че са само за 5 мин. като аз знам че те работят там,или още по-нагло ме съветват да помоля хората от пропуска да ги извикат да мръднат колата когато се наложи.Дано да нямаш нещо спешно защото не си дават зор да бързат.Веднъж извикахме паяк и вдигна една кола та после идваха да се обясняват защо не сме ги потърсили по-настоятелно.Може би трябва да подготвиш някакви бележки и да слагаш по стъклата докато те запомнят че има нов ползвател.Въпреки че тези които си позволяват да паркират пред чужди гаражи са просто нагли и нищо не ги притеснява.
Има едни лепенки "Паркирал си като идиот". Ще вършат чудесна работа за такива нагли ........ Wink
Първо сложи си надпис нещо от сорта на ГАРАЖ НЕ ПАРКИРАЙ . Ако ако пак паркират премини към конфискация на чистачки за предпочитане в дъждовен ден.Ако и това не подейства спускаш гуми по 2 не 1 за да си я смени 2.
"Со кротце, со благо и со малко кютек" е казал някога Андрей Ляпчев... :roll:

Валидно е и днес със страшна сила. :roll:
Най-добре напиши на лист, че гаража се използва, да не паркират. Ако не помогне - викай паяка - ще спрат да паркират със сигурност. Аз също имах подобен проблем - пред гаража ми редовно си паркираше Кубрат Пулев - човек с когото не можеш да говориш нормално, защото не разбира от дума и не можеш и да се биеш, защото това му е занаята и няколко съседи бяха яли бой от него. Обаче най-неочаквано моята жена му стъпи на врата - две сутрини го събуди в седем часа и му вдигна културен скандал - в интерес на истината на жена Кубрат не е посягал. След втория път нито Кубрат, нито Андрея смееха да си оставят колите пред гаража. Big Grin Big Grin Big Grin
За съжаление и в Редута вече се пълни с всякакви идиоти. Но, както каза колегата, действай кротко, но систематично. Все пак твоя гараж винаги е там, а чуждите коли се местят...
При всички случаи да се навредиш на чуждата кола, може да доведе само до агресия. При крайно упорити наистина паяка е вариант...
Не, не. Не съм човек, който ще пука гуми или пуска ключ от-до и така нататък. Иска ми се да подходя цивилизовано, но ако не мога да се разбера с човека, няма да слизам до неговото ниво.

Спомеахте паяк, което ми напомня че някъде бях чел (но преди много време и не мога да го намеря сега) за случай на викане на КАТ и съответно санкциониране на нарушителя. От РПУ-то намират собственика, звънят му, викат го при автомобила му и пишат акт. Имате ли подобен опит или знаете ли за такъв момент? Струва ми се, че дискусията беше стара и не знам колко е валидно.

Благодаря ви за включванията.

P.S. Връщам се от провинцията и разбира се не мога да ползвам гаража. Същата тойотка си седи все така кротко отпред. Преди да тръгна оставих бележка под чистачките -- вече я няма.
Косьо Wrote:P.S. Връщам се от провинцията и разбира се не мога да ползвам гаража. Същата тойотка си седи все така кротко отпред. Преди да тръгна оставих бележка под чистачките -- вече я няма.


Значи на ход е тоягата, щом не разбира човешки. Smile

Викаш "паяка" да я отнася и така взеки път като я мернеш отпред. Едва ли ще му е много кеф втория път да плаща за това, че са му дигнали колата.
Другия вариант е като ти пречи, намираш някой по-мощен джип връзвате я изтегляте я насредата на пътя, така че да не ти пречи на теб и готово. :-)
четирите гуми долу и с клещи смачкване на винтилите... А най-добре разбире се с паяците или куките.
Pages: 1 2