Волво Клуб - България

Full Version: Контактен ключ В40-проблем
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ключа влиза , завъртам до позиция 2/контакт/ , а на позиция 3/стартер/ не може. Все едно блокира. Това се случи тази сутрин , а до вчера беше ОК.
Здравей колега Smile
Случайно волана да ти е заключен ?
Защото и на мене ми се е случвало същото и като размърдам волана и се оправя Smile
Пробвай да размърдаш волана и да завъртиш ключа ,мисля че е от това :wink:
Радо , волана се отключва при позиция 1 на ключа.При мен я няма позиция 3 -стартиране на мотора. Просто не се върти ключа . Все едно я няма.
Здравей,колега Азимах същия проблем. Вътре се чупи една пружинка и блокира.Трябва ключар те свалят волана,патрона.Там етрудно защото е с скъсани болтове те са без глави исе отвиват със секач.на мене ми взеха 60 лева.закарах им колата иначе идват на място и е 100. Сваляш пласмасите на ключа от ляво е клемата на ключа държи се на едно винче сваляш клемата и с отверка даваш стартер.Дано се справиш.Ако го правиш съм откачи плюса да не изгърми аербека. Успех.
А какво се случва всъшност?
1- Ключа отказва да се завърти до 3-та позиция (стартер)
или
2 - Завърта се, но няма ефект - сртартера не върти?

Ако е второто - загледай се случайно да не ти свети на таблото една лампичка с нарисувана "задраскана кола". Ако е така - разрови с търсачката за "задраскана кола" и "имобилайзер" и виж кой, какви решения на проблема е намерил - писано е много по тази тема.
УСПЕХ
Колеги,благодаря за мненията,но вече оправих проблема.С малко късмет може би. Значи....Разглобих целия волан./Преди това откачих акумулатора/ Извадих патрона на ключа и под него има едни пластини . Та тези пластини , по неясна причина бяха запецнали някак една в друга . С една малка отвертка ги раздвижих и....О чудо - готово. Сега всичко е наред.Дано си остане така. Да знаете как ми олекна ,че и без това нема паре ...
Браво колега!!!! Извикал си сам Неволята и тя ти е помогнала :wink: Big Grin . Де да беше толкова лесно при решаването на проблемите с любимата марка :roll: :wink: .Поздрави!!!