Волво Клуб - България

Full Version: V40 Схема за сваляне на изпарителя на климатика?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, може ли някой с ВАДИС да ми извади схема за разглобяване на климатика и по специално на изпарителя (всичко което се намира в купето), тъй като май имам изтичане на фреон и след всички проверки остава най-е....ната част от където би могъл да е проблема - изпарителят :? колата е V40 1,8 115 к.с. -96та. Прерових доста теми по въпроса, но не срещнах някой с подобен проблем :x Ако все пак има нещо писано ще съм благодарен , ако се постне линк. Предварително благодаря на отзовалите се :!: Ще почерпя ::beer::
Това трябва да ти свърши работа ама преди да започнеш голямото разглабяне защо ненамериш някой с детектор за газ(в случая фреон) и да видиш от къде точно пуска,на една машина на която работех преди и изпускаше хладилната система и се изредиха много майстори които все бърникаха без резултат,накрая работата като опря до смяна на компресора и дойде един с детектор и веднага намери теча и се оправихме с подмяна на 10см тръбичка.
mongoose Wrote:Това трябва да ти свърши работа ама преди да започнеш голямото разглабяне защо ненамериш някой с детектор за газ(в случая фреон) и да видиш от къде точно пуска,на една машина на която работех преди и изпускаше хладилната система и се изредиха много майстори които все бърникаха без резултат,накрая работата като опря до смяна на компресора и дойде един с детектор и веднага намери теча и се оправихме с подмяна на 10см тръбичка.
Благодаря колега за схемичките, а относно детектора за газ, проверявахме, т.е. майстора проверява и нищо не отчита, за това се съмнява в изпарителят, дано да се намери другаде теча , че ако е в изпарителят теча, жална ми майка :?