Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с дюзите на 460 1.7 инжекция.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Проблем с дюзите на 460 1.7 инжекция.
Значи проблема е следния.Колата все едно работи на 2-3 цилиндъра на бензин.На газ работи перфектно.Сменях филтрите какво ли не правих.Чистиха дюзите с ултразвук и пак същия проблем.Дали има някакви добавки в горивото да причистят магистралата или да сменям свещи и кабели (макар че не виждам какво ще помогне) колата работи верфектно на газ.Но идва зима и ще имам проблем с това.
газта е по капризна за кабели и свещи Smile щом на газ няма грижи-не пипай тях...горивен филтър, дюзи ланда сонда датчик някой с кривнали параметри
Кабелите, които захранват дюзите погледни,както и клемите за лоши връзки :wink:
Може и калпава дюза да имаш.
Хубаво е да премериш налягането на горивото на входа на рейката на инжекциона.
Горивния филтър го смених,Когато почистихме дюзите на ултра звук се оправи за ден-два, след това заминах на море с друга кола и като се върнах не работеше добре.
Когато колата е студена работи нормално,след 3-4 мин започва да работи на 2-3 цилиндъра и не може да се изфорсира.От серзиза ме посъветваха да я карам повече на бензин,но това е проблем.С 3000 оборота на 2-ра съм с 30 и колата няма мощност.
Ще прегледам кабелите на дюзите да не би те да правят проблема.
И аз имах подобен проблем. Не вдигаше над 3000об. на бензин. Чистенето на дюзи не помогна особено. Проблема се реши с нова /втора употреба/ бензинова помпа и почистване на резервоара. Старата бензинова помпа уж си работеше добре, но "свиреше" под задната седалка.
Важно е и къде и как са чистени дюзите с ултразвук. 8)
Ами уж в сервиз КЛААС и след почистването работеше няколко дена добре.Бензиновата помпа не се чува като работи.Сменил съм и филтъра.Май ще източа резервоара и ще го измия.Пък после ще видим какво ще излезе.