Волво Клуб - България

Full Version: Проблем със скоростите на вентилатора на В40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.
Проблема ми се състои в следното. Миналта година се оказа че вентилатора който обдухва радиаторите на колата ми е с изгорял мотор и счупена перка. Така са ми продали колата без да забележа. След доста мъки и питане във Мото Пфое и по разни морги успях да намеря вентилатор втора употреба. Монтирах го но се оказа че е с изгорял превключвател за скоростите. Вентилатора работи на 2 скорости, като втората по-бързооборотна се включва само при нужда. Добре че този превключвател който беше на изгорялата перка с която купих колата работеше и ми сложиха него. И така всичко беше наред докато преди месец установих че при включен климатроник вентилатора ми пак не тръгва веднага а чак сллед време и направо на втора скорост. Върти малко и пак спира вместо да си мине на по-бавната първа скорост. Отидох на майстор и се оказа, че това съпротивление ли е превключвател ли е незнам как точно се казва пак е изгоряло. Майстора го отряза и върза ел.мотора на вентилатора директно. За момента си помислих че всичко е наред но след известно каране с пуснат климатик усещам че колата няма мощност. Освен това шума при включен вентилатор е доста неприятен но това се преживява в жегата. Проблема с мощността обаче ме притеснява сериозно. Вярно че вече лятото си отиде и климатроник ще се пуска чак на пролет, но аз трябва да намеря някакво решение на проблема.
Та въпроса ми е продват ли се отделно тия превключватели на скоростите а ако не се продават могат ли да се заменят с такива от друга кола, защото на няколко места питах и всички казват че вървят в комплект с мотора.

А цените от Мото Пфое от преди една година са .... стряскащи :evil:
30882398 - 88.18 лв. - КОЖУХ ПЕРКА /СЪС ЗАЯВКА 10 раб. дни
30882400 - 171.09 лв. - ПЕРКА ИМА 1 бр.
30882403 - 457.99 лв. - ЕЛ. МОТОР / СЪС ЗАЯВКА

Ето и нагледно за какво точно става въпрос - оградено е с червен правоъгълник на втората снимка.

[Image: PERKA.jpg]
[Image: PERKA1.jpg]
Продават се. В Ebay има много рециклирани - рециклиране всъщност означава да се смени съпротивлението. Съпротивления се продават във магазините за ел. компоненти, но трябва отнякъде да се намери информация колко ома е било и колко вата е. За да изгори или нещо друго не е наред или е било сменено със съпротивление с недостъчна мощност.
Мдаа... има го и в Мото Пфое на скромната цена от 108,26 лева и то със заявка щото нямат налични.
Каталожния му номер е 30644121

joro74 Wrote:Продават се. В Ebay има много рециклирани
Колега ще съм ти благодарен ако ми дадеш линк към някой такъв от Ebay, защото аз не мога да открия :oops:
Иначе отдвана открих това на примамлива цена, но продавача не иска да праща до България
<!-- m --><a class="postlink" href="http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110509548020&ssPageName=STRK:MEWAX:IT" onclick="window.open(this.href);return false;">http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT</a><!-- m -->
От Англия пак може. <!-- m --><a class="postlink" href="http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=101&t=132067" onclick="window.open(this.href);return false;">http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=101&t=132067</a><!-- m --> прочети тук Smile
В момента в Ebay няма за 40ки, но има за 850 и т.н. Цените се въртят около 80-90 лв с доставка което не си заслужава при тази цена за оригинален.