Волво Клуб - България

Full Version: Скоростна кутия V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Все чувах от тук от там че скоростната кутия е проблем на 40-ките и се надявах да изляза късметлия но уви,не ми било писано.Вчера ми се стори че ми изключи 5-тата но като за първи път си помислих че така ми се е сторило но днес вече съм сигурен-пета предавка изключва,даже се чува лико виене(свирене) преди да излезе.Чудя се дали късмета ми ме е зарязал тотолно и ми предстои сериозен ремонт или има шанс за нещо по леко?
Винаги има шанс да е просто липса на масло, но малцина са щастливите.
Днес наминах при майстора ми и той се опита леко да ме поуспокои че моята кутия специално за петата можело да не се сваля а се свалял някакъв капак и от там се бъркало и щял да ми я оправи "бързо" и "ефтино" ама де да видим.
Колега, незнам дали си приключил с проблема, но аз имах същия. Ходене по мъките в Мото Пфое без да разберат какво и е на колата - сменяха тампони и какви ли не тъпотии и ме изръсиха доста пари без резултат. Накрая явно в безхаберието си, за да ме откажат, защото немогат да се справят ми казах, че могат да отворят скоростите и срещу 500 лева (с отстъпка, защото не са се оправили досега иначе стандартната цена била 600) можело да отворят и да ми кажат какво и има на колата - само да ми кажат!!!
Отказах се и отидох при един много свестен майстор и само като му разказах как се държи колата веднага ми каза, че ми е заминала муфата на зъбното колело на 5та. Каза, че пета се отваря без да се отварят целите скорости, а само от допълнителен капак, точно както са ти казали и на теб. Това е вярно, да си спокоен. Лошата новина беше, че според него неможело човек да си купи само въпросната муфа, ами трябва с все зъбното колело и това било доста скъпо, но каза, че ако успея да си намеря само муфа той естествено ще ми смени само нея.
Закарах му колата в уговорения ден и той на другия ден ми се обади възмутен с изречението - "Ясно ми е защо 5та скорост ти е изклювала, но не ми е ясно как изобщо е включвала!". Оказа се, че някой предишен разбирач по някаква причина е монтирал въпросната муфа на обратно, което е довело до леко изяждане и на нея самата и на синхронизатора, но засега не било критично. Обърна ми муфата човека и сега всичко е ОК.
Дано съм ти бил полезен и дано при теб не е нещо по-сериозно и скъпо!
Мерси за информацията,още несъм я правил моята,тез дни ще влиза в бокса стига шефовете да са милостиви и да си оправим сметките че бая работа имам по колата.