Волво Клуб - България

Full Version: имам нова кола-s40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здрвейте колеги,здобих се с нов автомобил с който направо се родих. много му се радвам и го карам с голяма удоволствие. искам да разбера какви екстри точно имам,за съжаление няма в момента с какво да го снимам,ще дам само обяснение засега. колата е 2000г.мисля че се води след фейст лифта,така поне ми каза продавача. при мен различното е че нямам чистачки на фаровете,но имам 4ел.стъкла.огледала,като копчетата на 4ел. стъкла са на шофиорската врата,а не долу при скоростния лост. имам климатроник,6 аербега,малко махагон и малко кожа,рефлекторни фарове,подлакътник,сд с радио и касетка и 3те ги има. искам да разбера дали има нещо като функцията която се води за поднасяне,дали има подгряване на седалкит и ако да ,с какво се пуска,дали има и на огледалата също подгряване. под седалките има много кабели и ме навежда на мисълта,че може би има,но досега не съм имал кола с толкова екстри и затова искам да знам какво имам за модела. извинявам се за невежеството ми,но благодаря за разбирането. мерси предварително!!!!
Без снимки трудна работа Big Grin
Честито колега!
Относно подгряване на седалките и DSA(Dynamic Stability Assistance) - против поднасяне ако не бъркам нещо. Трябва да имаш три бутона под пепелника. Средния е за DSA, другите два са за погряването на седалките, но дори тяхното наличие не означава, че имаш реотани в седалките. Най-добре провери ако ти грее на дупето значи имаш, ако не може реотана да е изгорял или въобще да го няма. При мен бутоните ги има и работят, но нямам реотаните. Средният бутон ми стои само за украса и не е вързан към нищо и съответно нямам DSA. Подгряването на огледалата се пуска заедно с подгряването на задното стъкло.

Поздрави, здраве и много щастливи и безаварийни километри Smile.
Само едно уточнение - след фейслифта тези бутони се намират под врътките за климатроника - при тези за вътрешен въздух и подгряване (задно стъкло и огледала са едно копче) Wink Общо взето рядко съм ги виждал тези екстри. По подразбиране мисля, че има само ABS, системата за поднасяне е екстра.
Колегата iasku е прав! Не обърнах внимание, че колата е 2000 година и е с новата конзола :oops: Ех колко искам и аз такава Big Grin
явно подгряване при мен няма,понеже нямам такива копчета,остава само на огледалата да имам. интересно ми стана защо толкова кабели имам отдолу под седалките,не са ел. и затова се заинтересувах дали имам и аз. иначе колата е супер,много съм доволен от покупката,дано излезне и здравичка. уж ми казаха че е с шведския мотор 1.8 ,122 коня,пише по нея че е шведска,а и като взимах части също така ми казаха.
При волво кабелите за всички екстри са си там, екстрата може и да я няма, но окабеляването си е сложено. Под седалката има един чифт за подгряване на седалките и един за датчика за сложен колан.
датчика за колана работи,мерси колега за инфото